Gegrilde gemarineerde courgette
Een heerlijk courgette recept. Lekker als voorafje, op een salade of voor een gezonde lunch
Voor: 4 personen
Hoe lang ben je er mee bezig: 5 minuten voorbereiden, 2 uur wachten, 15 minuten grillen en 5 minuten afmaken
Wat heb je er voor nodig:
2 courgettes
2 eetl citroensap
De geraspte schil van een ½ citroen
1 teen knoflook
Olijfolie extra vierge
Olijfolie voor het grillen
1 eetl verse gesneden oregano
Zout en peper
Hoe ga ja het doen:
Was de courgette
Verwijder de uiteinden van de courgette en snij hem in de lengte in 2 gelijke delen
Snij de delen in plakjes van 4 mm dikte. Probeer de stukken even dik te snijden zodat ze even snel gaar zijn op de gril
Bestrooi de courgette rijkelijk met zout, leg ze in een flinke bak of schaal en laat ze 2 uur met rust
Zout ontrekt vocht uit de courgette en deze zal hierdoor geconcentreerder van smaak worden en is makkelijker te grillen door het lagere vocht gehalte
Na 2 uur (mag ook wel iets korter) ligt er een plasje vocht onder in de schaal
Zeef het vocht van de courgette en dep ze droog
Zet de grillpan op een hoog vuur en laat deze goed warm worden
Bestrijk de courgette met een beetje eenvoudige olijfolie en gril er een mooie strepen op in 1 á 2 minuten per kant
Bestrijk de courgette met een likje olijfolie voordat ze worden omgedraaid
Elke kant wordt 2 keer gegrild zodat er een mooi ruitpatroon ontstaat
Maak de warme gegrilde courgette aan met het citroensap, de fijn gesneden knoflook, de citroenschil, de verse oregano en een flinke scheut extra vierge olijfolie
Maak op smaak peper. Waarschijnlijk is de courgette al zout genoeg
Hoe lang ben je er mee bezig: 5 minuten voorbereiden, 2 uur wachten, 15 minuten grillen en 5 minuten afmaken
Wat heb je er voor nodig:
2 courgettes
2 eetl citroensap
De geraspte schil van een ½ citroen
1 teen knoflook
Olijfolie extra vierge
Olijfolie voor het grillen
1 eetl verse gesneden oregano
Zout en peper
Hoe ga ja het doen:
Was de courgette
Verwijder de uiteinden van de courgette en snij hem in de lengte in 2 gelijke delen
Snij de delen in plakjes van 4 mm dikte. Probeer de stukken even dik te snijden zodat ze even snel gaar zijn op de gril
Bestrooi de courgette rijkelijk met zout, leg ze in een flinke bak of schaal en laat ze 2 uur met rust
Zout ontrekt vocht uit de courgette en deze zal hierdoor geconcentreerder van smaak worden en is makkelijker te grillen door het lagere vocht gehalte
Na 2 uur (mag ook wel iets korter) ligt er een plasje vocht onder in de schaal
Zeef het vocht van de courgette en dep ze droog
Zet de grillpan op een hoog vuur en laat deze goed warm worden
Bestrijk de courgette met een beetje eenvoudige olijfolie en gril er een mooie strepen op in 1 á 2 minuten per kant
Bestrijk de courgette met een likje olijfolie voordat ze worden omgedraaid
Elke kant wordt 2 keer gegrild zodat er een mooi ruitpatroon ontstaat
Maak de warme gegrilde courgette aan met het citroensap, de fijn gesneden knoflook, de citroenschil, de verse oregano en een flinke scheut extra vierge olijfolie
Maak op smaak peper. Waarschijnlijk is de courgette al zout genoeg