Hongaarse Goulash


Door Gepubliceerd op :
Een heerlijk recept voor Hongaarse goulash met een echte authentieke smaak en mals en sappig vlees
Bereidingstijd:
Stooftijd:
Totale tijd:
Hoeveelheid: Voor 6 personen

Ingrediënten:

doorregen runderriblappen: 1 kg
uien : 2
rode paprika’s : 2
gerookt spek : 200 gram
bloem : 2 eetlepels
zout/peper : naar smaak
pikant paprikapoeder : 2 theelepels
gerookt paprikapoeder : 2 theelepels
paprikapoeder : 2 theelepels
grof gehakt knoflook: 4 tenen
laurierblaadjes : 2
kruidnagels : 2
karwijzaad : 2 eetlepels
komijnzaad : 1 eetlepel
runderfond : 1 pot
Water : zoveel als nodig

Hoe ga je het doen:

1 : Snij het vlees in grote stukken van 4 bij 4 cm
2 : Meng het vlees met 2 de bloem en zout
3 : Bak het vlees kort aan in geklaarde boter
4 : Leg het vlees in een ovenschaal
5 : Snij de uien en het gerookte spek in grove stukken 1,5 bij 1,5 cm
6 : Bak het spek en de uien in een beetje geklaarde boter langzaam goudbruin
7 : Bak het komijn en karwijzaad in een droge koekenpan even aan en plet het in een vijzel
8 : Snij de knoflook fijn en bak even mee met de uien en het spek
9 : Voeg de paprika poeders, de komijn en de karwij toe aan de uien en bak even mee
10 : Voeg de uien, de laurier, de kruidnagels en de fond toe aan de ovenschaal
11 : Snij de paprika in grove stukken 2 bij 2 cm
12 : Roer alles goed door elkaar
13 : Voeg eventueel wat water toe als de niet alles onder het vocht staat
14 : Zet de ovenschaal in een oven van 95 graden
15 : Verhoog de temperatuur na 1,5 uur naar 120 graden en stoof gaar in 3 a 4 uur tijd
16 : Zeef de stoofschotel en kook het vocht in totdat je het gevoel hebt dat de smaak stevig genoeg is
17 : Ik zorg er voor dat er vrij veel saus overblijft dus maximaal inkoken tot de helft
18 : Maak op smaak met zout en peper
19 : Bind eventueel af met een papje van bloem en water