Luxe rode kool met rode wijn en appel
Dit luxe recept maakt rode kool tot de ideale begeleider van rood vlees en wild.
Voor hoeveel personen? |
8 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
15 minuten voorbereiden, 2 uur koken |
Wat heb je er voor nodig?
|
|
Hoe ga je het doen?
- Snij de kool in vieren
- Verwijder het hart van de kool
- Snij de kool in dunne reepjes
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in stukjes
- Kook de kool samen met de andere ingrediënten (behalve de suiker/zout/peper) zachtjes gaar in een pan met een deksel
- Kook de kool 2 uur langzaam gaar
- Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht bij de kook zit
- De kool mag niet droog komen te staan dus voeg wat water toe als dit nodig is
- Als er na 2 uur koken nog veel vocht bij de kool zit laat dit dan bijna helemaal verdampen door het vuur hoger te draaien en de deksel van de pan te halen
- Maak de kool op smaak met zout/peper en eventueel een beetje suiker
- Verwijder de kruiden
Tip: Er zijn lege theezakjes te koop die je zelf kan vullen. Ik gebruik ze bijvoorbeeld om de kruiden in te doen voor dit soort gerechten zodat je ze makkelijk na het koken kunt verwijderen.
Deze luxe rode kool is vooral erg lekker bij roodvlees of een mooi stuk wild.