Wrap van Libanees platbrood met hummus en za’atar gehakt
Libanees streetfood. Echte Oosterse smaken: sesam en za'atar in contrast met munt en knoflook. Weer eens wat anders dan shoarma!
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
25 minuten |
Wat heb je er voor nodig?
|
|
Hoe ga je het doen?
- Snipper de rode ui fijn en fruit deze langzaam aan in een flinke scheut olijfolie
- Als de uien glazig zijn voeg het gehakt toe en bak dit gaar
- Voeg de tomatenpuree, za’atar en chilipoeder toe en bak even mee
- Blus af met het water en laat het een paar minuten door pruttelen op een laag vuurtje
- Meng de yoghurt met de munt, peterselie, de knoflook, het limoensap en de limoenschil en maak op smaak met zout en peper
- Maak een recept hummus
- Snij de ijsbergsla in dunne reepjes
- Warm het Libanees brood kort op in een hete oven of koekenpan (het brood moet niet te knapperig worden want dan kan jet het niet meet oprollen
- Smeer een flinke laag hummus op een helft van het brood
- Leg daar wat van het gehakt op, een laagje ijsbergsla en sluit af met flink wat van de yoghurt
- Rol het brood op, snij in tweeën en eet direct op