Zoete aardappel uit de oven
Een heerlijke borrelhap of voorgerechtje bij een gezellig avond met vrienden: zoete aardappel uit de oven!
Voor: 4 personen
Hoe lang ben je ermee bezig: 5 minuten voor bereiden, 20 minuten in de oven
Wat heb je er voor nodig:
2 á 3 zoete aardappels of bataat
Grof zeezout
Olijfolie
Hoe ga je het doen:
Verwarm de oven voor op 225 graden
Was de aardappel maar schil hem niet
Snij de aardappel in de lengte in de vorm van grove frieten
Leg een bakpapier of bakmatje in een ovenschaal
Meng de aardappel met een flinke scheut olijfolie
Verdeel de aardappel gelijkmatig over de ovenschaal en strooi wat zeezout over de aardappel
Bak de aardappel in ongeveer 20 minuten gaar, bruin en een beetje knapperig
Ik serveer er meestal een dip van koriander en of een dip van crème fraîche en gember bij
Korianderdip
½ bos koriander blaadjes
1 teen knoflook
zout/peper
Olijfolie extra vierge
Snij de knoflook in kleien stukjes
Meng alle ingrediënten met een staafmixer goed door elkaar. Je kan ook een vijzel gebruiken
Maak op smaak met zout en peper
Crème fraîche gemberdip
125 ml crème fraîche
10 cm verse gember
½ rode peper met of zonder pitjes naar smaak
Zout
1 eetl ahornsiroop of granaatappelsiroop
2 eetl citroensap
De geraspte schil van een halve citroen
Schil de gember en rasp fijn
Snij de peper in dunne reepjes. Als je niet van al te pittig houdt verwijder dan de pitjes
Meng alle ingrediënten door elkaar en maak op smaak met zout
Hoe lang ben je ermee bezig: 5 minuten voor bereiden, 20 minuten in de oven
Wat heb je er voor nodig:
2 á 3 zoete aardappels of bataat
Grof zeezout
Olijfolie
Hoe ga je het doen:
Verwarm de oven voor op 225 graden
Was de aardappel maar schil hem niet
Snij de aardappel in de lengte in de vorm van grove frieten
Leg een bakpapier of bakmatje in een ovenschaal
Meng de aardappel met een flinke scheut olijfolie
Verdeel de aardappel gelijkmatig over de ovenschaal en strooi wat zeezout over de aardappel
Bak de aardappel in ongeveer 20 minuten gaar, bruin en een beetje knapperig
Ik serveer er meestal een dip van koriander en of een dip van crème fraîche en gember bij
Korianderdip
½ bos koriander blaadjes
1 teen knoflook
zout/peper
Olijfolie extra vierge
Snij de knoflook in kleien stukjes
Meng alle ingrediënten met een staafmixer goed door elkaar. Je kan ook een vijzel gebruiken
Maak op smaak met zout en peper
Crème fraîche gemberdip
125 ml crème fraîche
10 cm verse gember
½ rode peper met of zonder pitjes naar smaak
Zout
1 eetl ahornsiroop of granaatappelsiroop
2 eetl citroensap
De geraspte schil van een halve citroen
Schil de gember en rasp fijn
Snij de peper in dunne reepjes. Als je niet van al te pittig houdt verwijder dan de pitjes
Meng alle ingrediënten door elkaar en maak op smaak met zout