Groente curry met zoete aardappel
Dit is een recept voor een vegetarische groente curry met zoete aardappel zonder zakjes of potjes. Eerlijke intense smaken binnen 30 minuten op tafel.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
15 minuten voorbereiden, 13 minuten door pruttelen |
Wat heb je er voor nodig?
|
|
Hoe ga je het doen?
Heerlijk met zelfgemaakt naanbrood of basmati rijst
- Snij de uien en de knoflook in grove stukken en fruit deze op een laag vuur in de olijfolie totdat de uien glazig zijn
- Voeg de kerrie madras, garam masala, kerriepoeder en de gemalen komijn en koriander toe en bak 1 minuut mee op een laag vuur
- Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee op een laag vuur
- Voeg de kokosmelk en de bouillon toe en breng al roerend aan de kook
- Snij de paprika, champignons en de courgette in grove stukken en voeg toe
- Schil de zoete aardappels en snij in grove stukken en voeg toe
- Snij de rode peper in kleine ringen en rasp de gember fijn en voeg toe
- Kneus het stokje citroengras en voeg toe
- Voeg het citroenblad toe
- Rasp de schil van de limoen en pers hem daarna uit, voeg dit toe
- Laat alles 10 minuten rustig doorkoken totdat de groente bijna gaar is
- voeg de erwten toe en laat en laat nog 3 minuten doorgaren
- Verwijder het citroenblad en het citroengras
- Maak op smaak met zout/peper en het gembersap
Heerlijk met zelfgemaakt naanbrood of basmati rijst