Hongaarse goulashsoep
Dit is een recept voor klassieke Hongaarse goulashsoep. Gezond comfort food bij de open haard in de winter.
Voor hoeveel personen? |
Best veel en dan nog ook nog wat porties in de vriezer |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
30 minuten voorbereiden, 3 zachtjes doorkoken |
Wat heb je er voor nodig?
|
|
Hoe ga je het doen?
- Bak de spekblokjes bruin is een pan zonder boter
- Snij de uien in grove stukken en hak de knoflook fijn
- Schep de spekjes uit de pan en laat het vet achter
- Doe de spekjes in een grote soeppan
- Bak de uien in het vet van de spekjes bruin, gebruik eventueel een beetje extra ghee of roomboter
- Bak de knoflook op het einde nog even mee
- Doe de gebakken uien bij de spekjes in de pan
- Snij het vlees in dobbelsteentjes en bak ze bruin in de overgebleven boter
- Doe het vlees in de soeppan
- Zet de soeppan op het vuur en voeg het paprikapoeder, de mosterd en het tomatenpuree toe en bak even aan
- Voeg de bloem toe en roer 2 minuten op een laag vuur
- Voeg het water en de runderfond en de azijn toe
- Breng al roerend aan de kook
- Doe de laurier, kruidnagel, tijm en foelie in een leeg theezakje (Deze kun je kopen in bijv ekoplaza) of bind ze samen op met een touwtje
- Maal het komijn en karwijzaad fijn in een vijzel (je kan ook gemalen komijn en karwij gebruiken) en voeg toe aan de soep
- Voeg 1 eetl zout toe en laat 2,5 uur zachtjes koken
- Snij de paprika in grote stukken
- Voeg toe nadat de soep 2,5 uur heeft gekookt
- Laat de soep met de paprika nog 30 minuten zachtjes doorkoken
- Maak de soep op smaak met zout en peper