Naanbrood met knoflook en koriander
Met dit recept kun je zelf het lekkerste naanbrood maken. Heerlijk bij Oosterse gerechten of bij een BBQ.
Voor hoeveel personen? |
6 broodjes |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
20 minuten |
Hoe ga je het doen?
Met smaken van het brood kun je variëren. Probeer ook eens in plaats van de knoflook, koriander en het nigella zaad 4 eetl za’atar aan het recept toe te voegen. Ook erg lekker.
Als je de broodjes net iets minder lang bakt kun je ze nog op de BBQ nabakken. Hierdoor worden ze extra lekker.
- Los de gist samen met de suiker op in het water en laat dit 10 minuten staan
- Kneed van de bloem, de yoghurt, het zout en de gist een mooi soepel deeg, voeg eventueel een beetje bloem of een beetje water toe om een mooi soepel deeg te krijgen
- In de keukenmachine duurt dit ongeveer 10 minuten
- Maak van het deeg een mooie bal en laat het rijzen op een warme plek
- Leg een natte theedoek op de kom waarin je het deeg laat rijzen
- Als je geen warme plek in huis hebt kun je de oven op 40 graden zetten en het deeg hierin 20 minuten laten op warmen
- Laat het deeg ongeveer 2 uur rijzen
- Verwarm de oven voor op 250 graden
- Kneed het deeg goed door samen met de knoflook, nigella zaad en het korianderpoeder
- Verdeel het deeg in 6 porties
- Vet een bakplaat in met olijfolie
- Rol de stukjes deeg dun uit en leg ze op de bakplaat
- Ik kan er 3 tegelijk bakken op een bakplaat dus bak het brood in 2 keer
- Strijk de broodjes in met wat olijfolie
- Bak de broodjes in de hete oven in ongeveer 7 min gaar en bruin
Met smaken van het brood kun je variëren. Probeer ook eens in plaats van de knoflook, koriander en het nigella zaad 4 eetl za’atar aan het recept toe te voegen. Ook erg lekker.
Als je de broodjes net iets minder lang bakt kun je ze nog op de BBQ nabakken. Hierdoor worden ze extra lekker.