PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?

Naanbrood met knoflook en koriander

Naanbrood met knoflook en koriander

Met dit recept kun je zelf het lekkerste naanbrood maken. Heerlijk bij Oosterse gerechten of bij een BBQ.

Voor hoeveel personen?
6 broodjes
Hoe lang ben je ermee bezig?
20 minuten
Wat heb je er voor nodig?​
  • 400 gr bloem
  • 1 theel suiker
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gr)
  • 40 ml lauw water
  • 250 gr volle yoghurt
  • 8 gr zout
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetl korianderpoeder
  • 1 eetl nigella zaad

Naanbrood met knoflook en koriander
Naanbrood met knoflook en koriander
Hoe ga je het doen?​
  • Los de gist samen met de suiker op in het water en laat dit 10 minuten staan
  • Kneed van de bloem, de yoghurt, het zout en de gist een mooi soepel deeg, voeg eventueel een beetje bloem of een beetje water toe om een mooi soepel deeg te krijgen
  • In de keukenmachine duurt dit ongeveer 10 minuten
  • Maak van het deeg een mooie bal en laat het rijzen op een warme plek
  • Leg een natte theedoek op de kom waarin je het deeg laat rijzen
  • Als je geen warme plek in huis hebt kun je de oven op 40 graden zetten en het deeg hierin 20 minuten laten op warmen
  • Laat het deeg ongeveer 2 uur rijzen
  • Verwarm de oven voor op 250 graden
  • Kneed het deeg goed door samen met de knoflook, nigella zaad en het korianderpoeder
  • Verdeel het deeg in 6 porties
  • Vet een bakplaat in met olijfolie
  • Rol de stukjes deeg dun uit en leg ze op de bakplaat
  • Ik kan er 3 tegelijk bakken op een bakplaat dus bak het brood in 2 keer
  • Strijk de broodjes in met wat olijfolie
  • Bak de broodjes in de hete oven in ongeveer 7 min gaar en bruin
 
Met smaken van het brood kun je variëren. Probeer ook eens in plaats van de knoflook, koriander en het nigella zaad 4 eetl za’atar aan het recept toe te voegen. Ook erg lekker.
 
Als je de broodjes net iets minder lang bakt kun je ze nog op de BBQ nabakken. Hierdoor worden ze extra lekker.

Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?