Pistache ijs
Door extra veel pistache noten te gebruiken in dit ijs recept krijgt dit pistache ijs een extra intense smaak.
Voor hoeveel personen? |
ongeveer 3/4 ltr |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
10 minuten voorbereiden en 30 minuten draaien |
Hoe ga je het doen?
Ik koop kant en klare pistachepuree zonder zout of andere toevoegingen op de markt bij de notenkraam ( https://peanutpower.nl). Hij verkoopt ook online. Het staat (nog) niet op de website maar hij kan het wel leveren.
Zelf maken kan ook. Maal hiervoor de pistache noten met 40 gr van de suiker in het recept in een goede blender toe een puree. Dit duurt erg lang ( +/- 10 minuten)en vraagt veel van je blender. Als de olie vrijkomt en het een smeuïge puree is geworden dan is hij klaar.
- Klop de helft van de suiker en de fructose op met 2 eidooiers. Het hoeft niet luchtig te worden maar wel goed gemengd
- Zet de melk en de room op met de andere helft van de suiker en de fructose
- Breng dit langzaam aan de kook
- Voeg al roerend de helft van de melk toe aan de eidooiers
- Voeg de eidooiers weer toe aan de melk en verwarm dit al roerend langzaam totdat de eidooiers gaan binden (+/- 70 graden)
- Haal direct van het vuur en laat de pan al roerend even afkoelen
- Voeg de pistache puree toe en roer goed door elkaar
- Draai de massa in de ijsmachine in ongeveer 30 minuten tot een mooi ijs
Ik koop kant en klare pistachepuree zonder zout of andere toevoegingen op de markt bij de notenkraam ( https://peanutpower.nl). Hij verkoopt ook online. Het staat (nog) niet op de website maar hij kan het wel leveren.
Zelf maken kan ook. Maal hiervoor de pistache noten met 40 gr van de suiker in het recept in een goede blender toe een puree. Dit duurt erg lang ( +/- 10 minuten)en vraagt veel van je blender. Als de olie vrijkomt en het een smeuïge puree is geworden dan is hij klaar.