Pure chocoladesorbet
De zuivere smaak van chocolade die wegsmelt op je tong dat is chocoladesorbet. Met dit recept maak je de lekkerste chocoladesorbet die ik ken.
Voor hoeveel personen? |
3/4 ltr |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
5 minuten voorbereiden en +/- 30 minuten draaien |
Hoe ga je het doen?
De smaak van het ijs wordt bepaald door de kwaliteit van de chocolade en het cacaopoeder dus gebruik hier alleen de beste chocolade voor die je kunt vinden
- Week de blaadjes gelatine in koud water
- Los de suiker en de fructose op in het water door het te verwarmen en te roeren
- Haal de pan van het vuur en laat het iets afkoelen, als het water te warm wordt de chocolade korrelig
- Voeg de chocolade en het cacaopoeder toe en roer totdat de chocolade is opgelost
- Knijp de blaadjes gelatine uit en los op in de chocolade
- Voeg de vanille toe en roer nog een keer goed
- Draai het ijs in de ijsmachine totdat het klaar is
De smaak van het ijs wordt bepaald door de kwaliteit van de chocolade en het cacaopoeder dus gebruik hier alleen de beste chocolade voor die je kunt vinden