Spicy sweet spare ribs uit de oven
Dit is mijn recept voor de perfecte spare ribs. Perfecte garing van de spare ribs en een heerlijke smaak.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
1 dag intrekken, 3 uur en 45 minuten in de oven |
Wat heb je er voor nodig?
Kruidenrub
|
|
Hoe ga je het doen?
De rest van de rub bewaar je in een leegkruiden potje en kun je bijvoorbeeld gebruiken voor kip op de BBQ
- Maak de kruidenrub door alle kruiden goed door elkaar te roeren
- Smeer de spare ribs in met ongeveer 4 eetlepels van de rub
- Leg de spare ribs een flinke schaal, dek af met plastic folie en laat de rub 24 uur in de koelkast intrekken
- Leg de spare ribs op een rooster met een ovenplaat (met bakpapier erop) en zet het 2,5 uur op 90 graden in de oven
- Meng de honing, chillisaus en de kikkoman door elkaar
- Haal het de spare ribs na 2,5 uur uit de oven en bestrijk ze met het honing mengsel
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 120 graden en bak nog 45 minuten
- Haal de spare ribs uit de oven en bestrijk nogmaals met het honing mengsel
- Verhoog de temperatuur naar 160 graden en bak nog 15 minuten
- Zet de oven uit en laat de spare ribs nog 15 minuten afkoelen in de oven
- Ik serveer meestal knoflooksaus, friet of brood en een salade bij de spare ribs
De rest van de rub bewaar je in een leegkruiden potje en kun je bijvoorbeeld gebruiken voor kip op de BBQ