Aardappelpuree
Iedereen maakt wel eens aardappelpuree. Als je op een paar dingen let wordt de puree zoveel lekkerder!!
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
5 minuten schillen, 20 minuten koken, 5 minuten afmaken |
Hoe ga je het doen?
Ik gebruik relatief veel boter en weinig melk. Je kunt zelf als je bijvoorbeeld een dunnere puree wilt meer melk toevoegen en als je minder boter wilt gebruiken mag dat natuurlijk ook. De verhoudingen zijn niet zo belangrijk. Ik koop altijd biologische aardappels van een lokale producent. Dat kleine beetje geld dat je extra uitgeeft proef je direct terug in je puree
Tips en tricks aardappelpuree
- Schil de aardappels en snijd ze in gelijkmatige stukken
- Kook de aardappels in weinig water in ongeveer 20 minuten gaar
- Giet de aardappels af en laat ze even op een laag vuur droog stomen
- Breng de melk in een aparte pan aan de kook
- Knijp de aardappels met een puree knijper fijn of stamp de aardappels fijn met een pureestamper
- Klop met een houten lepel de roomboter door de puree
- Roer de warme melk door de puree
- Maak op smaak met zout, peper en nootmuskaat
- Serveer direct
Ik gebruik relatief veel boter en weinig melk. Je kunt zelf als je bijvoorbeeld een dunnere puree wilt meer melk toevoegen en als je minder boter wilt gebruiken mag dat natuurlijk ook. De verhoudingen zijn niet zo belangrijk. Ik koop altijd biologische aardappels van een lokale producent. Dat kleine beetje geld dat je extra uitgeeft proef je direct terug in je puree
Tips en tricks aardappelpuree