Gamba's
Bijna iedereen vindt gamba's lekker en ze zijn snel en makkelijk te bereiden.
Met gamba’s kun je lekkere recepten maken. Je koopt ze bevroren en ze zijn in stromend koud water snel ontdooit. Ik heb ze altijd in de vriezer liggen en koop rauwe gambastaarten met schil (per kilo) of hele, rauwe gamba's bij de toko. Koop liever geen gekookte gamba’s, deze zijn vaak taai en minder lekker. We eten ze in het weekend en/of bij de borrel. Ik koop het liefste rauwe gamba’s het met kop, omdat in de koppen de meeste smaak zit. De schillen van de gamba’s en de koppen vries ik in en als ik er voldoende van bij elkaar verzameld heb, maak ik er een bisque (soep) van. Je kan er ook een mooie saus van maken. Verwijder voor het koken van de gamba’s het maagdarmkanaal door in de lengte over de rug een ondiepe snee te maken. Verwijder dan het donkere sliertje.
|
Gamba's zijn een goed bron van:
Bisque van gamba’s Gebakken gamba’s met aioli Gefrituurde gamba’s met oosterse dipsausjes |