Knoflook
Knoflook: de gezondste smaakmaker in de keuken. Deze bekende topper mag niet ontbreken in je gezonde leefstijl.
Knoflook is sinds jaar en dag een van de meeste gebruikte smaakmakers is onze keuken. Er zijn in Nederland 2 soorten knoflook te koop namelijk de witte en de roze knoflook (Ik laat de knoflookpoeders en de potjes met pasta buiten beschouwing want deze gebruik ik nooit). De laatste soort is iets lekkerder en zachter van smaak, maar het verschil is niet zo erg groot. Waar ik wel altijd op let is de herkomst van de knoflook. Tegenwoordig is er in de winkels veel knoflook uit China. Deze knoflook heeft al een hele reis moeten maken, voordat deze in de winkels ligt. Dit is slecht voor het milieu en de smaak wordt er ook niet beter op. De knoflook droogt snel uit en moet je veel gebruiken, of na een week of twee weggooien. Als ik in Frankrijk op een marktje rondloop koop ik vaak een streng knoflook. Deze gaat mee naar Nederland en is maanden houdbaar. Dit zegt voor mij genoeg. Ook er is soms verse knoflook te koop. Deze wordt in Europa aan het begin van de zomer geoogst en niet gedroogd maar meteen verkocht. De smaak van verse knoflook is milder en zachter dan de smaak van de gedroogde knoflook en heeft mijn voorkeur, vooral als de knoflook rauw verwerkt. |
Knoflook voor een gezonde leefstijl
|