PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Knoflook

Knoflook

Knoflook: de gezondste smaakmaker in de keuken. Deze bekende topper mag niet ontbreken in je gezonde leefstijl.


Knoflook is sinds jaar en dag een van de meeste gebruikte smaakmakers is onze keuken. Er zijn in Nederland 2 soorten knoflook te koop namelijk de witte en de roze knoflook (Ik laat de knoflookpoeders en de potjes met pasta buiten beschouwing want deze gebruik ik nooit). De laatste soort is iets lekkerder en zachter van smaak, maar het verschil is niet zo erg groot. Waar ik wel altijd op let is de herkomst van de knoflook. Tegenwoordig is er in de winkels veel knoflook uit China. Deze knoflook heeft al een hele reis moeten maken, voordat deze in de winkels ligt. Dit is slecht voor het milieu en de smaak wordt er ook niet beter op. De knoflook droogt snel uit en moet je veel gebruiken, of na een week of twee weggooien. Als ik in Frankrijk op een marktje rondloop koop ik vaak een streng knoflook. Deze gaat mee naar Nederland en is maanden houdbaar. Dit zegt voor mij genoeg. Ook er is soms verse knoflook te koop. Deze wordt in Europa aan het begin van de zomer geoogst en niet gedroogd maar meteen verkocht. De smaak van verse knoflook is milder en zachter dan de smaak van de gedroogde knoflook en heeft mijn voorkeur, vooral als de knoflook rauw verwerkt.
Knoflook voor een gezonde leefstijl
  • verbetert de ontgiftende werking van de lever
  • verlaagt de bloeddruk en cholesterol
  • verbetert je imuunsysteem
  • werkt bloed verdunnend
  • werkt anti microbieel
Tip: Als je fijn gesneden of geperste knoflook gebruikt laat het dan 10 minuten na het persen even rusten. Hierdoor wordt de alliïne in de knoflook geactiveerd. Alliïne heeft een strek bloedverdunnende werking en werkt antimicrobieel.
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact