PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?

Aioli

Aioli

Heerlijke Franse knoflook mayonaise met saffraan, smaakt geweldig bij gebakken gamba's en inktvisringen.

Voor hoeveel personen?
1 potje aioli
Hoe lang ben je ermee bezig?
10 minuten
Wat heb je er voor nodig?
  • ​6 tenen verse knoflook
  • 2 eidooiers
  • Ongeveer 25 draadjes saffraan
  • Het sap van een halve citroen
  • 1 theel gladde mosterd
  • Ongeveer 250 ml olijfolie
  • Zout en peper
  • Een paar druppels tabasco
Aioli met saffraan
Aioli
Hoe ga je het doen?
  • Week de saffraan in het citroensap. Zo komt de smaak van de saffraan vrij
  • Pers de knoflook fijn
  • Doe de knoflook en het saffraan/citroen mengsel in een grote kom met ronde bodem
  • Voeg de eidooiers en de mosterd toe
  • Meng door elkaar met een garde
  • Klop de olie druppelsgewijs met een garde door de eidooiers met de knoflook tot er een mooie dikke mayonaise ontstaat
  • Breng op smaak met zout, peper en tabasco

Als je mayonaise maakt, zorg dan dat de eieren en olie op kamertemperatuur zijn zodat de kans op schiften kleiner wordt. Ik voeg saffraan toe aan de aioli. Dit is niet gebruikelijk en kun je dus weglaten, maar ik vind het erg lekker. Ik gebruik altijd olijfolie voor de mayonaise omdat het erg gezond is. Het nadeel van het gebruik van olijfolie is dat er meestal een uitgesproken smaak aan zit die je duidelijk terug proeft in de mayonaise. Ik gebruik daarom vaak een neutrale olijfolie zonder karakter en geen smaak. De olie 'Delicato' van Bertolli is hiervoor bijvoorbeeld geschikt. Ik gebruik deze olie alleen voor de mayonaise.
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?