Asperge broccoli met gamba's, kip en een Thaise dressing
Leuk en gezond surf en turf recept waarbij de koude Thaise zoetzure dressing dit warme gerecht extra karakter geeft.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
30 min |
Wat heb je er voor nodig?
dressing
|
|
Hoe ga je het doen?
Vegetarisch is dit gerecht natuurlijk ook erg lekker. Voeg wat extra groente toe zoals rode paprika of bleekselderij en stukjes omelet.
- Rasp voor de dressing de schil van de limoenen in bakje
- Pers de limoenen uit en voeg het sap toe
- Schil de gember en rasp deze fijn
- Voeg alle ingrediënten van de dressing toe en maak op smaak met zout/peper
- Bak in een droge pan de noten even op en hak ze daarna in grove stukken
- Was de basmati rijst,
- breng 450 ml water aan de kook met wat zout en kook hierin de basmati rijst op een laag vuur langzaam in 8 minuten gaar met een deksel op de pan
- Roer de rijst los met een vork en laat staan met een deksel pan
- Maak de gamba’s schoon door de kop/schillen en het maagdarmkanaal te verwijderen
- Snij de kip in kleine blokjes
- Bak de kip en de gamba’s in een koekenpan met wat olie op een hoog vuur gaar
- Breng een grote pan water aan de kook voor de broccoli
- Snij de uiteinden van de asperge broccoli en halveer de broccoli
- Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar
- Snij de champignons en de uien grove stukken
- Bak de champignons en de uien in een wok of hapjes pan en roerbak deze
- Schil de gember en rasp deze op een fijne rasp, pers de knoflook, snij de rode peper klein (verwijder de zaden als je het gerecht minder heet wilt maken) en snij de lente ui in kleine ringen
- Voeg de knoflook, de gember, de rode peper en de lente ui toe en laat even mee bakken
- Als de uien en champignons gaar zijn voeg de gamba’s, de kip en de broccoli toe
- Maak op smaak met zout en peper
- Leg wat rijst op een bord en daarop de broccoli, besprenkel met de dressing en garneer met de noten
Vegetarisch is dit gerecht natuurlijk ook erg lekker. Voeg wat extra groente toe zoals rode paprika of bleekselderij en stukjes omelet.