Aspergequiche
Dit makkelijke recept is een goede manier om de overgebleven asperges van de avond ervoor te verwerken. Heerlijk voor bij de lunch. Aspergequiche.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
10 minuten voorbereiden, 25 minuten in de oven |
Hoe ga je het doen?
Bladerdeeg is eigenlijk niet zo geschikt om voor een quiche te gebruiken. De laagjes die er met veel moeite ingebracht zijn worden plat gedrukt door de zware vulling. De bodem wordt meestal niet goed gaar en zeker niet knapperig. Er bestaat wel een kant en klare hartige taartdeeg (ook in plakjes) maar hier was ik ook niet zo van onder de indruk. Als je zelf deeg wilt maken zoek dan naar een piedeeg of een fonceerdeeg
Wil je meer weten over asperges lees dan ook het artikel Zijn asperges gezond?
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien
- Smeer de quiche vorm van 26 cm in met wat gesmolten boter en strooi er wat bloem in. Klop de overtollige bloem uit de vorm
- Warm de oven voor op 180 graden. Als je een ventilatiestand hebt met onderwarmte deze gebruiken. De bodem wordt zo ook mooi gaar
- Meng de room, melk en de eieren en kluts dit goed door elkaar
- Maak op smaak met zout, peper en nootmuskaat
- Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Laat de plakjes elkaar een beetje overlappen en druk goed aan, zodat de vulling er niet uit kan lekken in de oven
- Verdeel de asperges over de vorm
- Snijd de ham in klein stukjes en verdeel deze gelijkmatig over de asperges
- Giet het ei/melk mengsel over de asperges
- Zet de quiche zo laag mogelijk in de oven
- Bak in ongeveer 25 minuten goudbruin
Bladerdeeg is eigenlijk niet zo geschikt om voor een quiche te gebruiken. De laagjes die er met veel moeite ingebracht zijn worden plat gedrukt door de zware vulling. De bodem wordt meestal niet goed gaar en zeker niet knapperig. Er bestaat wel een kant en klare hartige taartdeeg (ook in plakjes) maar hier was ik ook niet zo van onder de indruk. Als je zelf deeg wilt maken zoek dan naar een piedeeg of een fonceerdeeg
Wil je meer weten over asperges lees dan ook het artikel Zijn asperges gezond?