PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Aspergesoep

Aspergesoep

Een heerlijke recept voor echte Hollandse gezonde aspergesoep.

Voor hoeveel personen?
4
Hoe lang ben je ermee bezig?
15 minuten
Wat heb je er voor nodig?
  • 50 gr boter
  • 55 gr bloem
  • 50 ml slagroom
  • 1,25 ltr aspergevocht
  • 2 scheutjes worcestershiresauce
  • Een paar druppeltjes citroensap
  • Zout en peper 
  • Verse nootmuskaat
  • Eventueel een paar koude asperges voor de garnering
Aspergesoep
Asperges
Hoe ga je het doen?
  • Smelt de boter in een pan
  • Voeg de bloem toe en gaar een minuutje op een laag vuur (dit heet een roux)
  • Voeg het koude aspergevocht toe 
  • Aspergevocht trek ik van de schillen van de asperges. Breng de aspergeschillen met ruim water aan de kook en laat 30 minuten rustig trekken. Hierna kook ik de asperges in dit vocht zodat je een dubbele aspergebouillon krijgt
  • Roer goed door met een garde zodat alle roux goed is opgelost
  • Breng aan de kook terwijl je verder roert met een houten lepel (als de roux begint de binden sla je met de garde de binding stuk en wordt de soep zoet)
  • Als de soep even rustig gekookt heeft, voeg de room toe en breng op smaak met citroensap, zout, worcestershiresauce, peper en verse nootmuskaat. Nog heel even koken en klaar. Als er nog een paar koude asperges over zijn van gisteren snijd deze dan in stukjes en voeg toe als garnituur. 

Aspergesoep laat zich niet goed invriezen. De binding van de roux vriest dan kapot. Aspergevocht kun je natuurlijk prima invriezen
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact