Aspergesoep
Een heerlijke recept voor echte Hollandse gezonde aspergesoep.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
15 minuten |
Hoe ga je het doen?
Aspergesoep laat zich niet goed invriezen. De binding van de roux vriest dan kapot. Aspergevocht kun je natuurlijk prima invriezen
- Smelt de boter in een pan
- Voeg de bloem toe en gaar een minuutje op een laag vuur (dit heet een roux)
- Voeg het koude aspergevocht toe
- Aspergevocht trek ik van de schillen van de asperges. Breng de aspergeschillen met ruim water aan de kook en laat 30 minuten rustig trekken. Hierna kook ik de asperges in dit vocht zodat je een dubbele aspergebouillon krijgt
- Roer goed door met een garde zodat alle roux goed is opgelost
- Breng aan de kook terwijl je verder roert met een houten lepel (als de roux begint de binden sla je met de garde de binding stuk en wordt de soep zoet)
- Als de soep even rustig gekookt heeft, voeg de room toe en breng op smaak met citroensap, zout, worcestershiresauce, peper en verse nootmuskaat. Nog heel even koken en klaar. Als er nog een paar koude asperges over zijn van gisteren snijd deze dan in stukjes en voeg toe als garnituur.
Aspergesoep laat zich niet goed invriezen. De binding van de roux vriest dan kapot. Aspergevocht kun je natuurlijk prima invriezen