PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?

Baskische kip

Baskische kip

Heerlijke Noord Spaanse smaken. Een eenvoudige gezonde stoofschotel met kip.

Voor hoeveel personen?
4
Hoe lang ben je ermee bezig?
20 minuten voorbereiden, 2 à 3 uur stoven
Wat heb je er voor nodig?
  • 1 biologische kip van 1,5 kg
  • 2 flinke uien
  • 200 gr chorizo
  • 3 rode paprika’s
  • 500 gr tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • Olijfolie
  • 2 eetl bloem
  • 2 theel zoet paprika poeder
  • 2 theel pittig paprika poeder
  • 1 theel gerookt paprika poeder
  • Eventueel een paar draadjes saffraan

Heerleijke Noord Spaanse stoofschotel: Baskische kip
Basische kip

Hoe ga je het doen?
​
  • Snij de kip in 12 stukken
  • Strooi zout/peper en de bloem over de kip en klopt de bloem van de kip
  • Bak de kip goudbruin in de olijfolie, je mag ook geklaarde boter gebruiken maar voor dit recept vind ik olijfolie smaakvoller
  • Leg de kip in een flinke ovenschaal
  • Snij de paprika, uien en de chorizo in grove stukken
  • Snij de tomaten in blokjes
  • Bak de paprika, uien en de chorizo in olijfolie zonder te kleuren
  • Voeg het snipperde teentje knoflook en het paprika poeder toe en bak even mee
  • Voeg de tomaten toe laat op het vuur staan totdat alles kookt voeg dan een paar draadjes saffraan toe
  • Verdeel de saus over de kip
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats in een oven van 120 graden
  • Stoof de schotel in 2 tot 3 uur gaar
  • De kip is gaar als deze makkelijk van het bot loslaat
  • Maak de Baskische kip op smaak met zout indien nodig
  • Serveer met basmati of pandan rijst
De uien kan je ook weglaten. Dit doen ze in Noord Spanje ook vaak.
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?