Baskische kip
Heerlijke Noord Spaanse smaken. Een eenvoudige gezonde stoofschotel met kip.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
20 minuten voorbereiden, 2 à 3 uur stoven |
Hoe ga je het doen?
- Snij de kip in 12 stukken
- Strooi zout/peper en de bloem over de kip en klopt de bloem van de kip
- Bak de kip goudbruin in de olijfolie, je mag ook geklaarde boter gebruiken maar voor dit recept vind ik olijfolie smaakvoller
- Leg de kip in een flinke ovenschaal
- Snij de paprika, uien en de chorizo in grove stukken
- Snij de tomaten in blokjes
- Bak de paprika, uien en de chorizo in olijfolie zonder te kleuren
- Voeg het snipperde teentje knoflook en het paprika poeder toe en bak even mee
- Voeg de tomaten toe laat op het vuur staan totdat alles kookt voeg dan een paar draadjes saffraan toe
- Verdeel de saus over de kip
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats in een oven van 120 graden
- Stoof de schotel in 2 tot 3 uur gaar
- De kip is gaar als deze makkelijk van het bot loslaat
- Maak de Baskische kip op smaak met zout indien nodig
- Serveer met basmati of pandan rijst