Bierbeslag
Dit bierbeslag geeft een heel krokant jasje aan groentes, vis, en gamba's. Het scheutje vodka maakt het extra krokant.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
een paar minuten |
Hoe ga je het doen?
Het papje moet zo dik zijn dat het mooi blijft kleven aan wat je gaat frituren. Als je het gevoel hebt dat het papje te dun is, voeg dan nog wat bloem toe en als het te dik is, een scheutje bier. Zorg dat het beslag zout genoeg is. Je kunt er ook voor kiezen om na te zouten
Heston Blumenthal (een van de allerbeste koks ter wereld) maakt het recept met evenveel vodka als bier. Van hem komt ook het idee om rijstebloem te gebruiken in plaats van gewone bloem. Heb je geen rijstebloem gebruik dan gewone bloem De rijstebloem is veel fijner van structuur, waardoor het beslag meer op tempura gaat lijken en de vodka verdampt veel sneller in de frituurpan, waardoor het deeg knapperiger wordt.
- Roer alle ingrediënten goed door elkaar en laat even rusten in de koelkast
Het papje moet zo dik zijn dat het mooi blijft kleven aan wat je gaat frituren. Als je het gevoel hebt dat het papje te dun is, voeg dan nog wat bloem toe en als het te dik is, een scheutje bier. Zorg dat het beslag zout genoeg is. Je kunt er ook voor kiezen om na te zouten
Heston Blumenthal (een van de allerbeste koks ter wereld) maakt het recept met evenveel vodka als bier. Van hem komt ook het idee om rijstebloem te gebruiken in plaats van gewone bloem. Heb je geen rijstebloem gebruik dan gewone bloem De rijstebloem is veel fijner van structuur, waardoor het beslag meer op tempura gaat lijken en de vodka verdampt veel sneller in de frituurpan, waardoor het deeg knapperiger wordt.