PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Bierbeslag

Bierbeslag

Dit bierbeslag geeft een heel krokant jasje aan groentes, vis, en gamba's. Het scheutje vodka maakt het extra krokant.

Voor hoeveel personen?
4
Hoe lang ben je ermee bezig?
een paar minuten
Wat heb je er voor nodig?
  • 6 eetl rijstebloem
  • Ongeveer 75 ml bier
  • Zout
  • 1 theel suiker
  • Een scheut vodka
Bierbeslag
Gefrituurde courgette bloemen in bierbeslag
Hoe ga je het doen?
  • Roer alle ingrediënten goed door elkaar en laat even rusten in de koelkast

Het papje moet zo dik zijn dat het mooi blijft kleven aan wat je gaat frituren. Als je het gevoel hebt dat het papje te dun is, voeg dan nog wat bloem toe en als het te dik is, een scheutje bier. Zorg dat het beslag zout genoeg is. Je kunt er ook voor kiezen om na te zouten

Heston Blumenthal (een van de allerbeste koks ter wereld) maakt het recept met evenveel vodka als bier. Van hem komt ook het idee om rijstebloem te gebruiken in plaats van gewone bloem. Heb je geen rijstebloem gebruik dan gewone bloem De rijstebloem is veel fijner van structuur, waardoor het beslag meer op tempura gaat lijken en de vodka verdampt veel sneller in de frituurpan, waardoor het deeg knapperiger wordt.
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact