Citroensorbet
Dit is het lekkerste recept voor citroensorbet dat ik heb kunnen vinden. Juist door de karnemelk komt het citroenijs mooi in balans.
Voor hoeveel personen? |
ongeveer 3/4 ltr ijs |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
voorbereiden 5 minuten, draaien +/- 30 minuten |
Hoe ga je het doen?
Ik gebruik fructose voor het ijs. Een andere naam voor fructose is vruchtensuiker. Het is gewoon bij de supermarkt te koop in het ligt in het reformschap. Fructose verlaagt het smeltpunt van het ijs zodat het beter schepbaar is en lekkerder aanvoelt in je mond. Als je geen fructose hebt kan je ook gewone suiker gebruiken.
Dit ijs is zeer geschikt voor het maken van een scroppino.
- Los de suiker en de fructose op in de karnemelk
- Doe dit door de karnemelk langzaam te verwarmen met de suiker en fructose terwijl je roert
- Het is niet de bedoeling dat de karnemelk gaat koken of te snel verwarmd wordt dan gaat de karnemelk schiften
- Voeg de citroenschil en het citroensap toe terwijl je roert
- Meng alles goed door elkaar
- Draai het ijs totdat het klaar is in de ijsmachine
Ik gebruik fructose voor het ijs. Een andere naam voor fructose is vruchtensuiker. Het is gewoon bij de supermarkt te koop in het ligt in het reformschap. Fructose verlaagt het smeltpunt van het ijs zodat het beter schepbaar is en lekkerder aanvoelt in je mond. Als je geen fructose hebt kan je ook gewone suiker gebruiken.
Dit ijs is zeer geschikt voor het maken van een scroppino.