PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?

Citroensorbet

Citroensorbet

Dit is het lekkerste recept voor citroensorbet dat ik heb kunnen vinden. Juist door de karnemelk komt het citroenijs mooi in balans.

Voor hoeveel personen?
ongeveer 3/4 ltr ijs
Hoe lang ben je ermee bezig?
voorbereiden 5 minuten, draaien +/- 30 minuten
Wat heb je er voor nodig?​
  • ½ ltr karnemelk
  • Schil van 2 citroenen
  • 75 ml citroensap
  • 125 gr suiker
  • 50 gr fructose
​
Voor dit recept heb je een ijsmachine nodig.
Citroensorbet
Citroensorbet
Hoe ga je het doen?
  • ​Los de suiker en de fructose op in de karnemelk
  • Doe dit door de karnemelk langzaam te verwarmen met de suiker en fructose terwijl je roert
  • Het is niet de bedoeling dat de karnemelk gaat koken of te snel verwarmd wordt dan gaat de karnemelk schiften
  • Voeg de citroenschil en het citroensap toe terwijl je roert
  • Meng alles goed door elkaar
  • Draai het ijs totdat het klaar is in de ijsmachine

Ik gebruik fructose voor het ijs. Een andere naam voor fructose is vruchtensuiker. Het is gewoon bij de supermarkt te koop in het ligt in het reformschap. Fructose verlaagt het smeltpunt van het ijs zodat het beter schepbaar is en lekkerder aanvoelt in je mond. Als je geen fructose hebt kan je ook gewone suiker gebruiken.

Dit ijs is zeer geschikt voor het maken van een scroppino. 
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?