Citroensorbet
Dit is het lekkerste recept voor citroensorbet dat ik heb kunnen vinden. Juist door de karnemelk komt het citroenijs mooi in balans.
Voor hoeveel personen? |
ongeveer 3/4 ltr ijs |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
voorbereiden 5 minuten, draaien +/- 30 minuten |
Hoe ga je het doen?
Ik gebruik dextrose voor het ijs. Een andere naam voor dextrose is druivensuiker. Het is gewoon bij de supermarkt te koop in het ligt in het reformschap. Dextrose verlaagt het smeltpunt van het ijs zodat het beter schepbaar is en lekkerder aanvoelt in je mond. Als je geen dextrose hebt kan je ook gewone suiker gebruiken.
Dit ijs is zeer geschikt voor het maken van een scroppino.
- Los de suiker en de dextrose op in de karnemelk
- Doe dit door de karnemelk langzaam te verwarmen met de suiker en dextrose terwijl je roert
- Het is niet de bedoeling dat de karnemelk gaat koken of te snel verwarmd wordt dan gaat de karnemelk schiften
- Voeg de citroenschil en het citroensap toe terwijl je roert
- Meng alles goed door elkaar
- Draai het ijs totdat het klaar is in de ijsmachine
Ik gebruik dextrose voor het ijs. Een andere naam voor dextrose is druivensuiker. Het is gewoon bij de supermarkt te koop in het ligt in het reformschap. Dextrose verlaagt het smeltpunt van het ijs zodat het beter schepbaar is en lekkerder aanvoelt in je mond. Als je geen dextrose hebt kan je ook gewone suiker gebruiken.
Dit ijs is zeer geschikt voor het maken van een scroppino.