Courgettesalade
Een heerlijke en gezonde salade waarin de pure smaak van de courgette mooi naar voren komt. Dit recept past goed in een gezonde leefstijl.
Voor hoeveel personen? |
2 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
1 uur in het zout, 10 minuten bakken, 5 minuten afmaken |
Hoe ga je het doen?
De salade is lauwwarm erg lekker maar kan ook prima koud gegeten worden. Je kan er ook voor kiezen om de courgette te grillen dit geeft een extra dimensie aan de smaak van de salade. Soms doe ik er nog wat walnootjes doorheen.
- Snij de courgette in gelijkmatige stukken van ongeveer 2 bij 2 cm
- Meng de courgette in een kom met 1 theel zout en laat een uur rusten
- Het vocht trekt langzaam uit de courgette en het zout trekt erin
- Laat de courgette uitlekken in een zeef en dep droog met keukenpapier
- Bak de courgette met een beetje olijfolie bruin en gaar op een hoog vuur
- Meng de warme gebakken courgette met het citroensap, de oregano, een flinke scheut vierge olijfolie en peper
- Laat even intrekken
De salade is lauwwarm erg lekker maar kan ook prima koud gegeten worden. Je kan er ook voor kiezen om de courgette te grillen dit geeft een extra dimensie aan de smaak van de salade. Soms doe ik er nog wat walnootjes doorheen.