Eenvoudige komkommersalade
Ik probeer meestal meerdere soorten groente op tafel te zetten. Deze eenvoudige komkommersalade past bijna altijd wel.
Voor hoeveel personen? |
2 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
2 minuten voorbereiden, minstens 1 uur trekken en 2 minuten afmaken |
Hoe ga je het doen?
- Snij de komkommer in kleine plakjes in een keukenmachine of met de kaasschaaf
- Vermeng de azijn en het zout goed door de komkommer
- Laat de komkommer minstens een uur onder druk staan, doe hiervoor de komkommer in een ronde schaal, leg er een klein bordje op en zet hierop een volle fles wijn of olie
- Laat de komkommer hierna goed uitlekken in een zeef
- Meng de kwark, de mayonaise en de dille goed door de komkommer
- Maak verder op smaak met wat peper
- Proef de salade, meestal is hij meteen goed maar soms doe ik er een heel klein beetje suiker door om het zuur van minder sterk te maken maar zeker niet teveel