Flensjes van spelt en kastanjebloem
Het lekkerste recept voor heerlijke luxe flensjes. Klassieke Franse weldaad in een koekenpan. Mijn kinderen zijn er dol op!
Voor hoeveel personen? |
16 flensjes |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
10 minuten beslag maken, 1 uurt rusten, 15 minuten bakken |
Hoe ga je het doen?
Je kan de kastanje en of de speltbloem vervangen door gewone bloem. De kastanjebloem geeft het flensje wel een karakteristieke smaak.
Wij eten de flensjes vaak met boter, poedersuiker en appelstroop maar je kunt ze voor veel verschillende deserts maar ook voor hartige recepten. Serveer er maar eens een kippenragout in.
Dit is het beste en lekkere recept voor flensjes dat ik heb kunnen vinden. Het is geschreven door Michel Roux senior. Een echte klassieke kookgod!
- Doe de bloem, suiker en zout in een kom met de eieren
- Roer er met een garde 1 dl koude melk door tot de klontjes verdwenen zijn
- Roer de rest van de melk en de room door het beslag en laat het buiten de koelkast een uurtje rusten
- Giet het beslag door een zeef om de laatste klontjes ver verwijderen (bij mij zitten er soms nog wel een paar klontjes in)
- Voeg het vanille extract toe en meng nog eens goed
- Smelt de geklaarde boter in de koekenpan en giet dit in een bakje
- Verwarm de koekenpan op een matig tot heet vuur
- Doe net genoeg beslag in de pan zodat de pan net helemaal bedekt is door het beslag (beweeg het beslag door de pan door de pan scheef te houden en bij het bakken komen er een paar “gaatjes” in het flensje)
- Bak het flensje in ongeveer 45 sec droog aan de bovenkant en bruin aan de onderkant
- Draai het flensje om en bak hem nog eens 20 sec
- Haal een kwastje met boter door de pan en bak het volgende flensje zonder de pan te laten afkoelen
- Bak al het beslag in een keer op
- Het eerste flensje mislukt vaak of plakt een beetje aan de bodem daarna gaat het meestal beter
Je kan de kastanje en of de speltbloem vervangen door gewone bloem. De kastanjebloem geeft het flensje wel een karakteristieke smaak.
Wij eten de flensjes vaak met boter, poedersuiker en appelstroop maar je kunt ze voor veel verschillende deserts maar ook voor hartige recepten. Serveer er maar eens een kippenragout in.
Dit is het beste en lekkere recept voor flensjes dat ik heb kunnen vinden. Het is geschreven door Michel Roux senior. Een echte klassieke kookgod!