PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Fonceerdeeg voor hartige taart of quiche​

Fonceerdeeg voor hartige taart of quiche

Voor een hartige taart of quiche kun je het deeg het beste zelf maken. Als je de tijd hebt is het zeker de moeite waard.

Voor hoeveel personen?
Voor een quiche vorm van 26 cm die 3 cm hoog is
Hoe lang ben je ermee bezig?
10 minuten zetten, 1 uur rusten en 5 minuten uitrollen, 25 minuten bakken
Wat heb je er voor nodig?
  • 150 gr bloem
  • 75 gr zachte boter
  • 0,6 dl water
  • 3 gr zout
Fonceerdeeg voor hartige taart of quiche
Fonceerdeeg voor hartige taart of quiche
Hoe ga je het doen?
  • Strooi de bloem in een ringvorm op het aanrechtblad
  • Snij de boter in kleine stukjes en leg in de kuil samen met het zout en het water
  • Werk de bloem geleidelijk door de boter
  • Als alle bloem opgenomen is kort kneden, stoppen als alles goed gemengd is
  • Laat het deeg minstens een uur in de koelkast rusten voor gebruik
  • Bestuif het aanrecht met een laagje bloem en rol het deeg gelijkmatig uit (2 à 3 mm dik)
  • Smeer een laagje boter in de vorm en bestrooi deze met bloem
  • Leg het deeg in de vorm en druk het voorzichtig aan
  • Prik met een vorm gaatjes in de bodem 
  • Bak de bodem 'blind' op 190 graden voor 25 minuten  (stand ventilatie met onderwarmte)

Bij blind bakken gaar je het deeg zonder de vulling. Dit doe je door een laagje bakpapier met gedroogde bonen op het deeg te leggen tijdens het bakken.

Ik gebruik altijd zachte boter voor dit deeg. Hierdoor hoef je maar heel kort te kneden om alles goed te mengen. Dan is het wel belangrijk om het deeg goed te laten rusten en koelen in de koelkast

Het deeg is geprikt met een vork
Het bakpapier en de bonen liggen op de bodem
De bodem is klaar
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact