PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?

Frambozensorbet

Frambozensorbet

Dit frambozenijs is mijn favoriete ijssoort. Heerlijk in combinatie met chocoladeijs. Snel, makkelijk en vooral heel erg lekker!

Voor hoeveel personen?
1 liter
Hoe lang ben je ermee bezig?
5 minuten maken, +/- 30 minuten draaien
Wat heb je er voor nodig?​​
  • ​500 gr frambozen coulis
  • 500 gr suikerstroop
  • 1 banaan (optioneel)
Voor de suikerstroop:
  • 250 gr water
  • 200 gr suiker
  • 50 gram fructose
Voor dit recept heb je een ijsmachine nodig

Frambozensorbet
Frambozensorbet
.Hoe ga je het doen?
  • Maak eerst de suikerstroop
  • Zet het water samen met de suiker en de fructose op en verwarm al roerend totdat alle suiker is opgelost
  • Pureer de banaan met een beetje van de coulis
  • Meng alle ingrediënten door elkaar en draai het ijs in de ijsmachine
  • De tijd die het ijs moet draaien is afhankelijk van de kwaliteit van je ijsmachine en de temperatuur die het vruchtensuiker mengsel heeft als het de machine in gaat

De banaan zal het ijs wat romiger maken.

Vruchten coulis kan je soms kant en klaar kopen maar meestal zal je hem zelf moeten maken. Pureer hiervoor 600 gr frambozen en wrijf deze door een zeef. Ze zal ongeveer 500 gr coulis overhouden.

Ik gebruik fructose voor het ijs. Een andere naam voor fructose is vruchtensuiker. Het is gewoon bij de supermarkt te koop in het ligt in het reformschap. Fructose verlaagt het smeltpunt van het ijs zodat het beter schepbaar is en lekkerder aanvoelt in je mond. Als je geen fructose hebt kan je ook gewone suiker gebruiken.
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?