Frambozensorbet
Dit frambozenijs is mijn favoriete ijssoort. Heerlijk in combinatie met chocoladeijs. Snel, makkelijk en vooral heel erg lekker!
Voor hoeveel personen? |
1 liter |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
5 minuten maken, +/- 30 minuten draaien |
.Hoe ga je het doen?
De banaan zal het ijs wat romiger maken.
Vruchten coulis kan je soms kant en klaar kopen maar meestal zal je hem zelf moeten maken. Pureer hiervoor 600 gr frambozen en wrijf deze door een zeef. Ze zal ongeveer 500 gr coulis overhouden.
Ik gebruik fructose voor het ijs. Een andere naam voor fructose is vruchtensuiker. Het is gewoon bij de supermarkt te koop in het ligt in het reformschap. Fructose verlaagt het smeltpunt van het ijs zodat het beter schepbaar is en lekkerder aanvoelt in je mond. Als je geen fructose hebt kan je ook gewone suiker gebruiken.
- Maak eerst de suikerstroop
- Zet het water samen met de suiker en de fructose op en verwarm al roerend totdat alle suiker is opgelost
- Pureer de banaan met een beetje van de coulis
- Meng alle ingrediënten door elkaar en draai het ijs in de ijsmachine
- De tijd die het ijs moet draaien is afhankelijk van de kwaliteit van je ijsmachine en de temperatuur die het vruchtensuiker mengsel heeft als het de machine in gaat
De banaan zal het ijs wat romiger maken.
Vruchten coulis kan je soms kant en klaar kopen maar meestal zal je hem zelf moeten maken. Pureer hiervoor 600 gr frambozen en wrijf deze door een zeef. Ze zal ongeveer 500 gr coulis overhouden.
Ik gebruik fructose voor het ijs. Een andere naam voor fructose is vruchtensuiker. Het is gewoon bij de supermarkt te koop in het ligt in het reformschap. Fructose verlaagt het smeltpunt van het ijs zodat het beter schepbaar is en lekkerder aanvoelt in je mond. Als je geen fructose hebt kan je ook gewone suiker gebruiken.