PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Franse uiensoep

Franse uiensoep

Om de mooie zoete smaak van de Franse uiensoep te krijgen is veel geduld nodig maar de smaakvolle gezonde uiensoep is je beloning.

Voor hoeveel personen?
4 ltr soep
Hoe lang ben je ermee bezig?
15 minuten uien snijden, 30 minuten uien bakken, 30 minuten doorkoken, 5 minuten afmaken
Wat heb je er voor nodig?
  • 1,5 kilo uien
  • 75 gram boter
  • 3 ltr groentebouillon 
  • 1 glas droge witte wijn
  • Zout
  • ½ theel cayennepeper
  • Een paar sneetjes bruin brood
  • Wat gruyère kaas
Franse uiensoep
Zo zien de uien eruit na 30 minuten bakken
Hoe ga je het doen?
  • Maak de uien schoon en snij de uien in de lengte door de helft
  • Snij de uien in plakken van ongeveer 5 mm
  • Smelt de boter in een flinke pan met een dikke bodem
  • Bak de uien op een half hoog vuur in 30 minuten goudbruin. Het is belangrijk om elke 30 seconden de uien om te scheppen zodat ze niet aanbranden
  • De uien zullen nu eerst veel vocht verliezen en dan langzaam gaan kleuren
  • Je eindigt met ongeveer 30% van het volume waarmee je gestart bent
  • Voeg de groente bouillon en de wijn toe en breng aan de kook
  • Laat de soep een half uurtje rustig koken
  • Breng de soep op smaak met zout. Ik voeg ook altijd een beetje cayennepeper toe, dit hoort vast niet maar ik vind het erg lekker 
  • Rooster het brood langzaam bruin
  • Leg het brood met een paar plakjes kaas even onder de grill
  • Serveer de soep met een stukje brood erin
​
Aangezien ik meestal geen gruyère kaas in huis heb gebruik ik meestal een beetje oude kaas.

Als je geen groentebouillon hebt gebruik dan water. Voeg dan een bouqet garni toe als je de soep een half uurtje laat doorkoken. Bindt hiervoor wat takjes tijm,  een takje rozemarijn, een paar stelen peterselie, een paar stelen bladselderij en twee blaadjes laurier waar je een kruidnagel in gestoken hebt met een touwtje samen. Verwijder het bouqet na het koken.
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact