Gebakken snoekbaars met kerrie-kokossaus en groenterijst
Gebakken snoekbaars is een van de lekkerste vissen die je kunt eten. Dit recept met een milde kerrie-kokossaus en een gezonde groenterijst is zeker een aanrader!
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
45 minuten |
Wat heb je er voor nodig? Voor de saus:
Voor de vis:
Voor de rijst:
|
|
Hoe ga je het doen?
In plaats van visfond kun je ook beetje kippenbouillon gebruiken
Als je niet al deze kerriesoorten hebt gebruik dan 1 theel gewoon kerriepoeder
In plaats van kokosmelk kan je ook room gebruiken
- Kook de rijst gaar en laat afkoelen
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaden en snij de tomaten in kleine blokjes
- Smelt de boter in de pan en bak daarin kort en op een laag vuur de chilipoeder, de kurkuma, de kerriepoeder en de garam masala
- Voeg al roerend de bloem toe en laat even kort mee bakken
- Haal de pan van het vuur en voeg al roerend de vis bouillon, de noilly praten de kokosmelk toe
- Zet de pan weer op het vuur en breng de kerrie-kokossaus al roerend aan de kook
- Laat de saus even zachtjes door pruttelen en maak op smaak met limoenschil, limoensap, gember sap en zout/peper
- Voeg op het laatst de tomaten toe en haal van het vuur
- Snij de kook, de sjalot en de paprika in kleine stukjes en bak deze in een flinke scheut olijfolie op half hoog ongeveer 5 minuten
- Roer regelmatig door zodat de groente niet aanbakt
- Voeg de rijst toe en bak nog 5 minuten op een hoog vuur, blijf goed roeren
- Strooi zout en peper op de vis en haal deze door de bloem
- Bak de vis in een flinke scheut olijfolie of geklaarde boter 4 minuten op elke zijd gaar en bruin
- Verwarm de rijst en de saus nog even na
- Snij de lente ui in kleine ringen
- Maak de borden op met de rijst de vis en de saus en garneer met de lente ui
In plaats van visfond kun je ook beetje kippenbouillon gebruiken
Als je niet al deze kerriesoorten hebt gebruik dan 1 theel gewoon kerriepoeder
In plaats van kokosmelk kan je ook room gebruiken