PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
    • Gezonde salades
    • Gezonde groente recepten
    • Gezonde pasta recepten
    • Gezonde sauzen en dressings
    • Gezonde basis recepten
    • Toetjes en taarten
    • Gezonde recepten voor elke dag
    • Gezonde asperge recepten
    • Gezonde vis recepten
    • Ijsrecepten
    • Gezonde eiergerechten
    • Gezonde ovenschotels
    • Gezonde stoofschotels
    • Gezonde fingerfood recepten
    • Gezonde soep recepten
    • Gevulde paprika's met kip
    • Gevulde rode paprika's met Thaise gamba's
    • Gevulde tomaten
    • Hollandse winterschotel
    • Italiaanse zomerschotel
    • Langzaam gegaarde schouderkarbonade
    • Lasagne bolognese
    • Ovenschotel met paprika, kip en nasikruiden
    • Griekse moussaka
    • Spinazie ovenschotel
    • Rollade van varkensprocureur
    • Witlof met ham en kaassaus
    • Baskische kip
    • Boeuf Bourguignon
    • Daube van wild zwijn
    • Gestoofde kalfswang met madeira en sjalotten
    • Gestoofde schouderkarbonade met sjalotten
    • Gestoofd konijn met stekelzwammen, tomaat en sinaasappel
    • Gestoofde runderlappen
    • Hongaarse goulash
    • Klassieke Hollandse hachee
    • Limburgs zuurvlees
    • Stoofschotel van aubergine en schouderkarbonade
    • Osso bucco alla milanese
    • Gebakken gamba's met aioli
    • Gefrituurde gamba's met oosterse dipsausjes
    • Gefrituurde inktvisringen
    • Gezonde American pancakes van banaan en havermout met walnoten, honing en bosbessen
    • Pizza
    • Spicy sweet spare ribs uit de oven
    • Thai summer rolls
    • Turksbrood met rosbief en truffel mayonaise
    • Wrap van Libanees platbrood met hummus en za’atar gehakt
    • Zoete aardappel uit de oven
    • Dorade in een zoutkorst
    • Gebakken snoekbaars
    • Gebakken snoekbaars met kerrie-kokossaus en groenterijst
    • Haring met bietjes en appel
    • Haringsalade met dille en room
    • Kabeljauw met venkel en tomaat
    • Mosselen met rode peper, gember en tomaat
    • Spaghetti vongole
    • Zalm en papillote met groene asperges
    • Aardappelgratin Dauphinois
    • Asperge broccoli met gamba's, kip en een Thaise dressing
    • Asperges met ham, ei en botersaus
    • Asperges met Hollandaisesaus
    • Aspergerisotto
    • Cannelloni gevuld met spinazie en ricotta
    • Courgettesalade
    • Eenvoudige komkommersalade
    • Eenvoudige tomatensalade
    • Gegrilde gemarineerde aubergine
    • Gegrilde gemarineerde courgette
    • Gekarameliseerde witlof met balsamico azijn
    • Gemarineerde rode paprika
    • Groente curry met zoete aardappel
    • Hummus
    • Koolsla of Coleslaw
    • Rode bietensalade met appel
    • Luxe rode kool met rode wijn en appel
    • Salade van koolrabi en appel met rozijnen en gember
    • Spinazie met gepocheerd ei en Hollandaisesaus
    • Spruitjes uit de oven met balsamicoazijn en amandelen
    • Tomaatjes uit de oven
    • Verse artisjokken met dipsausjes
    • Zoetzure groentesalade
    • Aspergequiche
    • Eieren met truffel 'en cocotte'
    • Gezonde aspergesalade met gerookte zalm en ei
    • Roerei met cantharellen en eekhoorntjesbrood
    • Spaanse tortilla
    • Quiche met champignons en spekjes
    • Quiche Lorraine
    • Aioli
    • Bolognesesaus
    • Ceasar dressing
    • Griekse tzatziki
    • Hollandaisesaus
    • Knoflooksaus
    • Gezonde aspergesaus
    • Oosterse dipsausjes
    • Pesto genovese
    • Pizzasaus
    • Remouladesaus
    • 1000 jaren vanillesuiker
    • Aspergesoep
    • Bisque van gamba's
    • Appelmoes van Elstar met citroen
    • Franse uiensoep
    • Aardappelpuree
    • Bierbeslag
    • Groentebouillon
    • Groentepuree soep
    • Ghee of geklaarde boter
    • Kippenbouillon
    • Gepocheerde eieren
    • Gepofte Knoflook
    • Hollandse erwtensoep
    • Guacamole
    • Hongaarse paprikasoep
    • Hongaarse goulashsoep
    • Flensjes van spelt en kastanjebloem
    • Limburgse mosterdsoep
    • Fonceerdeeg voor hartige taart of quiche
    • Pompoensoep
    • Kruidenboter
    • Mayonaise
    • Tomatensoep met gepofte knoflook
    • Paprika's ontvellen
    • Bosbessensorbet
    • Naanbrood met knoflook en koriander
    • Pizzadeeg
    • Citroensorbet
    • Pistache ijs
    • Puur chocolade ijs
    • Puree van zoete aardappels
    • Frambozensorbet
    • Hazelnoten ijs
    • Aardbeienjam
    • Pure chocoladesorbet
    • Mascarponecreme met aardbeien
    • Tomaten chutney
    • Tomaten ontvellen
    • Pavlova met bosvruchten
    • Madsauce of Amerikaanse frietsaus
    • Chili con carne met chorizo
    • Tarte tatin
    • Pittige zomersalade
    • Kip kerrie met kastanjechampignons
    • Wild paté in een weckpotje
    • Pasta carbonara
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Afvallen gaat makkelijker met deze tips
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Afvallen in de sportschool
    • Algemene voorwaarden
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?

Gebakken snoekbaars met kerrie-kokossaus en groenterijst

Gebakken snoekbaars met kerrie-kokossaus en groenterijst

Gebakken snoekbaars is een van de lekkerste vissen die je kunt eten. Dit recept met een milde kerrie-kokossaus en een gezonde groenterijst is zeker een aanrader!

Voor hoeveel personen?
4
Hoe lang ben je ermee bezig?
45 minuten
Wat heb je er voor nodig?​
Voor de saus:
  • 25 gr boter
  • 1/3 theel kerriepoeder normaal
  • 1/3 theel garam marsala
  • 1/3 theel madras
  • ½ theel kurkuma
  • Mespunt chilipoeder
  • 20 gram bloem
  • 100 ml visfond
  • 50 ml noilly prat of witte wijn
  • 100 ml kokosmelk bij voorkeur van het merk aroy-d
  • 1/3 limoenschil
  • 1 theel limoensap
  • 1 theel gembersap
  • 3 lekkere tomaten
  • Zout/peper
 
Voor de vis:
  • 500 gr snoekbaars filet
  • 30 gram geklaarde boter of olijfolie
  • 2 eetl bloem
  • Zout/peper
 
Voor de rijst:
  • 250 gr basmati of pandan rijst
  • 1 flinke sjalot
  • 1 punt paprika
  • Een flinke scheut olijfolie
  • +/- 250 gr witte kool
  • Zout/peper
 
  • 2 lente uien
Gebakken snoekbaars en kerrie-kokossaus en groenterijst
Gebakken snoekbaars met kerrie-kokossaus en groenterijst
Hoe ga je het doen?
  • Kook de rijst gaar en laat afkoelen
  • Ontvel de tomaten, verwijder de zaden en snij de tomaten in kleine blokjes
  • Smelt de boter in de pan en bak daarin kort en op een laag vuur de chilipoeder, de kurkuma, de kerriepoeder en de garam masala
  • Voeg al roerend de bloem toe en laat even kort mee bakken
  • Haal de pan van het vuur en voeg al roerend de vis bouillon, de noilly praten de kokosmelk toe
  • Zet de pan weer op het vuur en breng de kerrie-kokossaus al roerend aan de kook
  • Laat de saus even zachtjes door pruttelen en maak op smaak met limoenschil, limoensap, gember sap en zout/peper
  • Voeg op het laatst de tomaten toe en haal van het vuur
  • Snij de kook, de sjalot en de paprika in kleine stukjes en bak deze in een flinke scheut olijfolie op half hoog ongeveer 5 minuten
  • Roer regelmatig door zodat de groente niet aanbakt
  • Voeg de rijst toe en bak nog 5 minuten op een hoog vuur, blijf goed roeren
  • Strooi zout en peper op de vis en haal deze door de bloem
  • Bak de vis in een flinke scheut olijfolie of geklaarde boter 4 minuten op elke zijd gaar en bruin
  • Verwarm de rijst en de saus nog even na
  • Snij de lente ui in kleine ringen
  • Maak de borden op met de rijst de vis en de saus en garneer met de lente ui

In plaats van visfond kun je ook beetje kippenbouillon gebruiken
Als je niet al deze kerriesoorten hebt gebruik dan 1 theel gewoon kerriepoeder
In plaats van kokosmelk kan je ook room gebruiken

Picture
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​[email protected]

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
​
Algemene voorwaarden
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
    • Gezonde salades
    • Gezonde groente recepten
    • Gezonde pasta recepten
    • Gezonde sauzen en dressings
    • Gezonde basis recepten
    • Toetjes en taarten
    • Gezonde recepten voor elke dag
    • Gezonde asperge recepten
    • Gezonde vis recepten
    • Ijsrecepten
    • Gezonde eiergerechten
    • Gezonde ovenschotels
    • Gezonde stoofschotels
    • Gezonde fingerfood recepten
    • Gezonde soep recepten
    • Gevulde paprika's met kip
    • Gevulde rode paprika's met Thaise gamba's
    • Gevulde tomaten
    • Hollandse winterschotel
    • Italiaanse zomerschotel
    • Langzaam gegaarde schouderkarbonade
    • Lasagne bolognese
    • Ovenschotel met paprika, kip en nasikruiden
    • Griekse moussaka
    • Spinazie ovenschotel
    • Rollade van varkensprocureur
    • Witlof met ham en kaassaus
    • Baskische kip
    • Boeuf Bourguignon
    • Daube van wild zwijn
    • Gestoofde kalfswang met madeira en sjalotten
    • Gestoofde schouderkarbonade met sjalotten
    • Gestoofd konijn met stekelzwammen, tomaat en sinaasappel
    • Gestoofde runderlappen
    • Hongaarse goulash
    • Klassieke Hollandse hachee
    • Limburgs zuurvlees
    • Stoofschotel van aubergine en schouderkarbonade
    • Osso bucco alla milanese
    • Gebakken gamba's met aioli
    • Gefrituurde gamba's met oosterse dipsausjes
    • Gefrituurde inktvisringen
    • Gezonde American pancakes van banaan en havermout met walnoten, honing en bosbessen
    • Pizza
    • Spicy sweet spare ribs uit de oven
    • Thai summer rolls
    • Turksbrood met rosbief en truffel mayonaise
    • Wrap van Libanees platbrood met hummus en za’atar gehakt
    • Zoete aardappel uit de oven
    • Dorade in een zoutkorst
    • Gebakken snoekbaars
    • Gebakken snoekbaars met kerrie-kokossaus en groenterijst
    • Haring met bietjes en appel
    • Haringsalade met dille en room
    • Kabeljauw met venkel en tomaat
    • Mosselen met rode peper, gember en tomaat
    • Spaghetti vongole
    • Zalm en papillote met groene asperges
    • Aardappelgratin Dauphinois
    • Asperge broccoli met gamba's, kip en een Thaise dressing
    • Asperges met ham, ei en botersaus
    • Asperges met Hollandaisesaus
    • Aspergerisotto
    • Cannelloni gevuld met spinazie en ricotta
    • Courgettesalade
    • Eenvoudige komkommersalade
    • Eenvoudige tomatensalade
    • Gegrilde gemarineerde aubergine
    • Gegrilde gemarineerde courgette
    • Gekarameliseerde witlof met balsamico azijn
    • Gemarineerde rode paprika
    • Groente curry met zoete aardappel
    • Hummus
    • Koolsla of Coleslaw
    • Rode bietensalade met appel
    • Luxe rode kool met rode wijn en appel
    • Salade van koolrabi en appel met rozijnen en gember
    • Spinazie met gepocheerd ei en Hollandaisesaus
    • Spruitjes uit de oven met balsamicoazijn en amandelen
    • Tomaatjes uit de oven
    • Verse artisjokken met dipsausjes
    • Zoetzure groentesalade
    • Aspergequiche
    • Eieren met truffel 'en cocotte'
    • Gezonde aspergesalade met gerookte zalm en ei
    • Roerei met cantharellen en eekhoorntjesbrood
    • Spaanse tortilla
    • Quiche met champignons en spekjes
    • Quiche Lorraine
    • Aioli
    • Bolognesesaus
    • Ceasar dressing
    • Griekse tzatziki
    • Hollandaisesaus
    • Knoflooksaus
    • Gezonde aspergesaus
    • Oosterse dipsausjes
    • Pesto genovese
    • Pizzasaus
    • Remouladesaus
    • 1000 jaren vanillesuiker
    • Aspergesoep
    • Bisque van gamba's
    • Appelmoes van Elstar met citroen
    • Franse uiensoep
    • Aardappelpuree
    • Bierbeslag
    • Groentebouillon
    • Groentepuree soep
    • Ghee of geklaarde boter
    • Kippenbouillon
    • Gepocheerde eieren
    • Gepofte Knoflook
    • Hollandse erwtensoep
    • Guacamole
    • Hongaarse paprikasoep
    • Hongaarse goulashsoep
    • Flensjes van spelt en kastanjebloem
    • Limburgse mosterdsoep
    • Fonceerdeeg voor hartige taart of quiche
    • Pompoensoep
    • Kruidenboter
    • Mayonaise
    • Tomatensoep met gepofte knoflook
    • Paprika's ontvellen
    • Bosbessensorbet
    • Naanbrood met knoflook en koriander
    • Pizzadeeg
    • Citroensorbet
    • Pistache ijs
    • Puur chocolade ijs
    • Puree van zoete aardappels
    • Frambozensorbet
    • Hazelnoten ijs
    • Aardbeienjam
    • Pure chocoladesorbet
    • Mascarponecreme met aardbeien
    • Tomaten chutney
    • Tomaten ontvellen
    • Pavlova met bosvruchten
    • Madsauce of Amerikaanse frietsaus
    • Chili con carne met chorizo
    • Tarte tatin
    • Pittige zomersalade
    • Kip kerrie met kastanjechampignons
    • Wild paté in een weckpotje
    • Pasta carbonara
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Afvallen gaat makkelijker met deze tips
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Afvallen in de sportschool
    • Algemene voorwaarden
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?