PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Gegrilde gemarineerde Aubergine 

Gegrilde gemarineerde aubergine

Italiaanse antipasta is mijn favoriete voorgerecht. Gegrilde gemarineerde aubergine mag daarbij natuurlijk niet ontbreken.

Voor hoeveel personen?
4
Hoe lang ben je ermee bezig?
5 minuten voorbereiden, 2 uur wachten, 15 minuten grillen en 5 minuten afmaken
Wat heb je er voor nodig?
  • 2 aubergines
  • Het sap van 1 limoen
  • De geraspte schil van 1 limoen
  • 1 of een halve rode peper
  • 5 cm verse gember
  • Olijfolie extra vierge
  • Olijfolie voor het grillen
  • Zout en peper
Gegrilde gemarineerde aubergine
Gemarineerde gegrilde aubergine
Hoe ga je het doen?
  • Was de aubergine
  • Verwijder de uiteinden van de aubergine en snij hem in de lengte in 2 gelijke delen
  • Snij de delen in plakjes van 4 mm dikte. Probeer de stukken even dik te snijden zodat ze even snel gaar zijn op de grill
  • Bestrooi de aubergine rijkelijk met zout, leg ze in een flinke bak of schaal en laat ze 2 uur met rust
  • Zout onttrekt vocht uit de aubergine en deze zal hierdoor geconcentreerder van smaak worden en is makkelijker te grillen door het lagere vocht gehalte
  • Na 2 uur (mag ook wel iets korter) ligt er een plasje vocht onder in de schaal
  • Zeef het vocht van de aubergine en dep ze droog
  • Zet de grillpan op een hoog vuur en laat deze goed warm worden
  • Bestrijk de aubergine met een beetje eenvoudige olijfolie en grill er een mooie strepen op in 1 á 2 minuten per kant
  • Bestrijk de aubergine met een likje olijfolie voordat ze worden omgedraaid
  • Elke kant wordt 2 keer gegrild zodat er een mooi ruitpatroon ontstaat
  • Snij de rode peper in dunne ringen gebruik meer of minder peper naar smaak. Ik verwijder de pitjes voor dit gerecht
  • Maak de warme gegrilde aubergine aan met het limoensap, de geraspte verse gember, de limoenschil, de rode peper en een flinke scheut extra vierge olijfolie
  • Maak op smaak peper. Waarschijnlijk is de aubergine al zout genoeg
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact