Gegrilde gemarineerde aubergine
Italiaanse antipasta is mijn favoriete voorgerecht. Gegrilde gemarineerde aubergine mag daarbij natuurlijk niet ontbreken.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
5 minuten voorbereiden, 2 uur wachten, 15 minuten grillen en 5 minuten afmaken |
Hoe ga je het doen?
- Was de aubergine
- Verwijder de uiteinden van de aubergine en snij hem in de lengte in 2 gelijke delen
- Snij de delen in plakjes van 4 mm dikte. Probeer de stukken even dik te snijden zodat ze even snel gaar zijn op de grill
- Bestrooi de aubergine rijkelijk met zout, leg ze in een flinke bak of schaal en laat ze 2 uur met rust
- Zout onttrekt vocht uit de aubergine en deze zal hierdoor geconcentreerder van smaak worden en is makkelijker te grillen door het lagere vocht gehalte
- Na 2 uur (mag ook wel iets korter) ligt er een plasje vocht onder in de schaal
- Zeef het vocht van de aubergine en dep ze droog
- Zet de grillpan op een hoog vuur en laat deze goed warm worden
- Bestrijk de aubergine met een beetje eenvoudige olijfolie en grill er een mooie strepen op in 1 á 2 minuten per kant
- Bestrijk de aubergine met een likje olijfolie voordat ze worden omgedraaid
- Elke kant wordt 2 keer gegrild zodat er een mooi ruitpatroon ontstaat
- Snij de rode peper in dunne ringen gebruik meer of minder peper naar smaak. Ik verwijder de pitjes voor dit gerecht
- Maak de warme gegrilde aubergine aan met het limoensap, de geraspte verse gember, de limoenschil, de rode peper en een flinke scheut extra vierge olijfolie
- Maak op smaak peper. Waarschijnlijk is de aubergine al zout genoeg