Gegrilde gemarineerde courgette
Een heerlijke recept voor courgette. Als onderdeel van de antipasta of als gezond lunchrecept.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
5 minuten voorbereiden, 2 uur wachten, 15 minuten grillen en 5 minuten afmaken |
Hoe ga je het doen?
- Was de courgette
- Verwijder de uiteinden van de courgette en snij hem in de lengte in 2 gelijke delen
- Snij de delen in plakjes van 4 mm dikte. Probeer de stukken even dik te snijden zodat ze even snel gaar zijn op de grill
- Bestrooi de courgette rijkelijk met zout, leg ze in een flinke bak of schaal en laat ze 2 uur met rust
- Zout onttrekt vocht uit de courgette en deze zal hierdoor geconcentreerder van smaak worden en is makkelijker te grillen door het lagere vocht gehalte
- Na 2 uur (mag ook wel iets korter) ligt er een plasje vocht onder in de schaal
- Zeef het vocht van de courgette en dep ze droog
- Zet de grillpan op een hoog vuur en laat deze goed warm worden
- Bestrijk de courgette met een beetje eenvoudige olijfolie en gril er een mooie strepen op in 1 á 2 minuten per kant
- Bestrijk de courgette met een likje olijfolie voordat ze worden omgedraaid
- Elke kant wordt 2 keer gegrild zodat er een mooi ruitpatroon ontstaat
- Maak de warme gegrilde courgette aan met het citroensap, de fijn gesneden knoflook, de citroenschil, de verse oregano en een flinke scheut extra vierge olijfolie
- Maak op smaak peper. Waarschijnlijk is de courgette al zout genoeg