PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Gekarameliseerde witlof met balsamico azijn

Gekarameliseerde witlof

Met dit recept maak je van een eenvoudig stukje witlof met een klontje boter en een beetje balsamico azijn echt iets bijzonders.

Voor hoeveel personen?
2 à 3
Hoe lang ben je ermee bezig?
20 minuten
Wat heb je er voor nodig?
  • 4 stronken witlof
  • 60 ml water
  • 20 gr boter
  • 1 eetl goede balsamicoazijn
  • nootmuskaat
  • zout/peper


​

Gekarameliseerde witlof met balsamico azijn
Gekarameliseerde witlof met balsamico azijn
Hoe ga je het doen?
  • Verwijder de kontjes van de witlof en halveer ze
  • Verwijder het hart uit de witlof
  • Giet in een hapjespan 60 ml water, doe hier de boter en de balsamicoazijn bij en verwarm dit totdat de boter is gesmolten
  • Maak op smaak met wat zout en peper
  • Leg de witlof met de binnenkant naar beneden in de pan zodat de hele bodem is bedekt met 1 laag witlof
  • Rasp hier wat verse nootmuskaat over
  • Leg een deksel op de pan en breng aan de kook
  • Als de witlof goed kookt zet je het vuur laag en laat de witlof in ongeveer 13 minuten gaar stoven

Het is kunst om er voor te zorgen dat het water allemaal net verdampt is als de witlof gaar is zodat er een mooi gekarameliseerd laagje ontstaat

Controleer de hoeveelheid water dus regelmatig, gaat het te snel voeg dan water toe en als het te langzaam gaat haal je de deksel de laatste paar minuten van de pan en zet het vuur eventueel wat hoger
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact