Gepocheerde eieren
Gepocheerde eieren zijn een klein feestje. Op een salade, met spinazie en hollandaisesaus of aan je ontbijt op een stukje toast. Een gezonde leefstijl hoort lekker zijn en gepocheerde eieren maken daar natuurlijk onderdeel vanuit.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
10 minuten |
Hoe ga je het doen?
De meeste mensen denken dat eieren pocheren moeilijk is maar niets is minder waar. Iedereen kan het en het is zo klaar. Het is wel erg belangrijk dat je hele verse eieren gebruikt bij het pocheren van eieren. Het eiwit is bij verse eieren veel dikker en steviger dan bij iets oudere eieren en zal dus veel mooier om de dooier blijven tijdens het pocheren. Verder kan er eigenlijk niets verkeerd gaan. Vaak lees je in recepten dat je een soort draaikolk in de pan moet maken voordat je de eieren gaat pocheren maar mijn ervaring is dat het resultaat hier minder van wordt en dat doe ik dus nooit.
- Breng in een pan met dikke bodem 10 cm water aan de kook
- Voeg de azijn toe
- Breek de eitjes in aparte bakjes
- Laat de eieren een voor een voorzichtig in het kokende water glijden
- Zorg dat het water tegen de kook aan blijft maar niet hard kookt
- Pocheer de eieren 3 minuten, de dooiers zijn nu nog zacht
- Serveer direct of laat ze afkoelen in ijswater
- Je kunt de gepocheerde eieren 2 dagen bewaren in de koelkast
- De gepocheerde eieren kun je weer opwarmen door ze maximaal 30 seconden in kokend water op te warmen
De meeste mensen denken dat eieren pocheren moeilijk is maar niets is minder waar. Iedereen kan het en het is zo klaar. Het is wel erg belangrijk dat je hele verse eieren gebruikt bij het pocheren van eieren. Het eiwit is bij verse eieren veel dikker en steviger dan bij iets oudere eieren en zal dus veel mooier om de dooier blijven tijdens het pocheren. Verder kan er eigenlijk niets verkeerd gaan. Vaak lees je in recepten dat je een soort draaikolk in de pan moet maken voordat je de eieren gaat pocheren maar mijn ervaring is dat het resultaat hier minder van wordt en dat doe ik dus nooit.