PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?

Gepocheerde eieren

Gepocheerde eieren

Gepocheerde eieren zijn een klein feestje. Op een salade, met spinazie en hollandaisesaus of aan je ontbijt op een stukje toast. Een gezonde leefstijl hoort lekker zijn en gepocheerde eieren maken daar natuurlijk onderdeel vanuit.

Voor hoeveel personen?
4
Hoe lang ben je ermee bezig?
10 minuten
Wat heb je er voor nodig?
  • 4 hele verse biologische eieren
  • 3 eetl azijn
Gepocheerde eieren
Gepocheerde eieren
Hoe ga je het doen?
  • ​Breng in een pan met dikke bodem 10 cm water aan de kook
  • Voeg de azijn toe
  • Breek de eitjes in aparte bakjes
  • Laat de eieren een voor een voorzichtig in het kokende water glijden
  • Zorg dat het water tegen de kook aan blijft maar niet hard kookt
  • Pocheer de eieren 3 minuten, de dooiers zijn nu nog zacht
  • Serveer direct of laat ze afkoelen in ijswater
  • Je kunt de gepocheerde eieren 2 dagen bewaren in de koelkast
  • De gepocheerde eieren kun je weer opwarmen door ze maximaal 30 seconden in kokend water op te warmen
 
De meeste mensen denken dat eieren pocheren moeilijk is maar niets is minder waar. Iedereen kan het en het is zo klaar. Het is wel erg belangrijk dat je hele verse eieren gebruikt bij het pocheren van eieren. Het eiwit is bij verse eieren veel dikker en steviger dan bij iets oudere eieren en zal dus veel mooier om de dooier blijven tijdens het pocheren. Verder kan er eigenlijk niets verkeerd gaan. Vaak lees je in recepten dat je een soort draaikolk in de pan moet maken voordat je de eieren gaat pocheren maar mijn ervaring is dat het resultaat hier minder van wordt en dat doe ik dus nooit.
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?