PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Gevulde paprika's met kip

Gevulde paprika's met kip

Heerlijke zoete paprika's gevuld met malse stukjes kip.

Voor hoeveel personen?
4
Hoe lang ben je ermee bezig?
30 minuten
Wat heb je er voor nodig?
  • 4 rode paprika’s
  • Olijfolie
  • 4 ons biologisch kippendijen vlees
  • 1 ui
  • 150 gr kastanje champignons
  • Geklaarde boter
  • 2 tomaten
  • 2 tenen knoflook fijn gesneden
  • 2 eetl tomatenpuree
  • 4 eetl ketjap manis
  • ¼ theel  pittig paprika poeder
  • ½ theel zoet paprikapoeder
  • ½ eetl maple syrup
  • 50 ml water
  • Zout/peper
  • 8 plakken oude kaas
  • 1 lente ui
Gevulde paprika's met kip
Gevulde paprika's met kip

Hoe ga je het doen?
  • ​Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snij de kippendijen in kleine stukjes
  • Marineer het vlees met 2 eetlepels ketjap, de knoflook en het paprika poeder
  • Snij de paprika in de lengte in tweeën
  • Verwijder de stelen en de zaadlijsten van de paprika
  • Breng een dun laagje olijfolie aan op de binnenkant van de paprika’s met een kwast
  • Bak de paprika’s in ongeveer 10 minuten in de oven gaar 
  • Snij de ui en de paddenstoelen fijn in even grote stukken
  • Bak de paddenstoelen en de uien in geklaarde boter goudbruin
  • Voeg de kip en de marinade toe aan de uien/paddenstoelen
  • Bak de kip langzaam gaar
  • Voeg de tomaten puree toe en bak nog even mee
  • Voeg de maple syrup, 2 eetl ketjap en het water toe
  • Snij de tomaten in kleine stukjes en voeg toe
  • Smoor alles zachtjes voor een paar minuten
  • Maak op smaak met zout en peper
  • Vul de paprika’s met de kip
  • Leg een plakje oude kaas op de paprika’s
  • Bak de paprika’s 10 minuten in de oven op 160 graden
  • Snij de lente ui fijn en strooi deze over de paprika’s vlak voor het serveren

Ik serveer hier meestal wat rijst bij. De kaas kan je ook weglaten maar de kinderen vinden dit altijd erg lekker.
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact