Gevulde paprika's met kip
Heerlijke zoete paprika's gevuld met malse stukjes kip.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
30 minuten |
Wat heb je er voor nodig?
|
|
Hoe ga je het doen?
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snij de kippendijen in kleine stukjes
- Marineer het vlees met 2 eetlepels ketjap, de knoflook en het paprika poeder
- Snij de paprika in de lengte in tweeën
- Verwijder de stelen en de zaadlijsten van de paprika
- Breng een dun laagje olijfolie aan op de binnenkant van de paprika’s met een kwast
- Bak de paprika’s in ongeveer 10 minuten in de oven gaar
- Snij de ui en de paddenstoelen fijn in even grote stukken
- Bak de paddenstoelen en de uien in geklaarde boter goudbruin
- Voeg de kip en de marinade toe aan de uien/paddenstoelen
- Bak de kip langzaam gaar
- Voeg de tomaten puree toe en bak nog even mee
- Voeg de maple syrup, 2 eetl ketjap en het water toe
- Snij de tomaten in kleine stukjes en voeg toe
- Smoor alles zachtjes voor een paar minuten
- Maak op smaak met zout en peper
- Vul de paprika’s met de kip
- Leg een plakje oude kaas op de paprika’s
- Bak de paprika’s 10 minuten in de oven op 160 graden
- Snij de lente ui fijn en strooi deze over de paprika’s vlak voor het serveren
Ik serveer hier meestal wat rijst bij. De kaas kan je ook weglaten maar de kinderen vinden dit altijd erg lekker.