PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Gevulde rode paprika's met Thaise gamba's

Gevulde rode paprika's met Thaise gamba's

Paprika's kun je echt met alles vullen. In dit recept gebruik in gamba's die door de typische Thaise kruiden en heerlijke smaak gekregen hebben. Het gaat verrassend goed samen met de zoete smaak van de paprika's.

Voor hoeveel personen?
4
Hoe lang ben je ermee bezig?
30 minuten
Wat heb je er voor nodig?
  • 4 rode puntpaprika’s
  • 40 schoongemaakte rauwe gamba’s
  • 5 stelen bleekselderij
  • 2 sjalotten
  • een paar takjes verse koriander
  • Olijfolie
  • Zout/peper

Voor de marinade:
  • 1 eetl citroensap
  • 2 cm verse gember
  • 10 cm citroengras
  • 1 eetl vers gehakte koriander
  • ½ theel gemalenkoriander
  • 1 eetl  thaise vissaus (nam plaa)
  • 1 teentje knoflook
  • ½ jalapeño peper
  • 1 theel palmsuiker
  • ½ sjalotje
  • Een flinke scheut olijfolie
Gevulde rode paprika's met Thaise gamba's
Gevulde rode paprika's met Thaise gamba's

Hoe ga je het doen?
  • Begin met de gamba’s
  • Ik heb meestal gamba’s in de vriezer, soms helemaal vuil en soms al schoongemaakt
  • Ontdooi de gamba’s onder koud stromend water
  • Dit is met 5 minuten meestal wel klaar
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Maak, terwijl de gamba’s ontdooien, de marinade
  • Snij de gember, de knoflook en het citroengras zeer fijn
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en pureer alles in keuken machine zodat met name het citroengras zo fijn is dat er geen harde stukjes meer in zitten
  • Heb je geen geschikte keukenmachine kan je alle ingrediënten een voor een in een vijzel fijn maken
  • Maak de gamba’s schoon als dat nodig is, verwijder de kop, schillen en maag-darm kanaal
  • Meng de gamba’s door de marinade
  • Snij de paprika’s in tweeën en verwijder de zaadlijsten, het zaad en het kroontje
  • Smeer de paprika’s in met wat olie, zout en peper
  • Leg de paprika’s op een bakplaat en gaar ze in een minuut of 10
  • Was de bleekselderij en snij ze in dunne plakjes
  • Blancheer de bleekselderij totdat ze beetgaar is en spoel koud onder stromend water
  • Snij de sjalotten fijn en fruit ze langzaam aan in een scheut olijfolie totdat ze glazig zijn
  • Zet het vuur hoog en voeg de gamba’s toe samen met de marinade
  • Gaar de gamba’s terwijl je constant roert
  • De gamba’s hoeven niet door en door gaar te zijn want ze gaan nog in de oven
  • Voeg de bleekselderij toe en verwarm totdat ook de bleekselderij warm is
  • Proef de vulling en voeg eventueel nog wat zout toe
  • Haal de paprika’s uit de oven en vul je met de gamba’s
  • Zet de oven op 175 graden en bak de paprika’s nog een minuut of 10
  • Garneer met wat takjes verse koriander
 
Het maken van de marinade kost wel wat tijd, zeker als je geen keuken machine hebt en alles in de vijzel tot een mooie pulp verwerkt. Er zijn tegenwoordig ook kan en klare pasta’s van citroengras, gember, sjalotten en knoflook. Deze kun je natuurlijk ook gebruiken. Heb je geen palmsuiker gebruik dan bruine suiker of gewone kristalsuiker. Heb je geen verse jalapeño peper gebruik dan rode peper of cayenne peper.
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact