Gevulde rode paprika's met Thaise gamba's
Paprika's kun je echt met alles vullen. In dit recept gebruik in gamba's die door de typische Thaise kruiden en heerlijke smaak gekregen hebben. Het gaat verrassend goed samen met de zoete smaak van de paprika's.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
30 minuten |
Wat heb je er voor nodig?
Voor de marinade:
|
|
Hoe ga je het doen?
- Begin met de gamba’s
- Ik heb meestal gamba’s in de vriezer, soms helemaal vuil en soms al schoongemaakt
- Ontdooi de gamba’s onder koud stromend water
- Dit is met 5 minuten meestal wel klaar
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Maak, terwijl de gamba’s ontdooien, de marinade
- Snij de gember, de knoflook en het citroengras zeer fijn
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en pureer alles in keuken machine zodat met name het citroengras zo fijn is dat er geen harde stukjes meer in zitten
- Heb je geen geschikte keukenmachine kan je alle ingrediënten een voor een in een vijzel fijn maken
- Maak de gamba’s schoon als dat nodig is, verwijder de kop, schillen en maag-darm kanaal
- Meng de gamba’s door de marinade
- Snij de paprika’s in tweeën en verwijder de zaadlijsten, het zaad en het kroontje
- Smeer de paprika’s in met wat olie, zout en peper
- Leg de paprika’s op een bakplaat en gaar ze in een minuut of 10
- Was de bleekselderij en snij ze in dunne plakjes
- Blancheer de bleekselderij totdat ze beetgaar is en spoel koud onder stromend water
- Snij de sjalotten fijn en fruit ze langzaam aan in een scheut olijfolie totdat ze glazig zijn
- Zet het vuur hoog en voeg de gamba’s toe samen met de marinade
- Gaar de gamba’s terwijl je constant roert
- De gamba’s hoeven niet door en door gaar te zijn want ze gaan nog in de oven
- Voeg de bleekselderij toe en verwarm totdat ook de bleekselderij warm is
- Proef de vulling en voeg eventueel nog wat zout toe
- Haal de paprika’s uit de oven en vul je met de gamba’s
- Zet de oven op 175 graden en bak de paprika’s nog een minuut of 10
- Garneer met wat takjes verse koriander
Het maken van de marinade kost wel wat tijd, zeker als je geen keuken machine hebt en alles in de vijzel tot een mooie pulp verwerkt. Er zijn tegenwoordig ook kan en klare pasta’s van citroengras, gember, sjalotten en knoflook. Deze kun je natuurlijk ook gebruiken. Heb je geen palmsuiker gebruik dan bruine suiker of gewone kristalsuiker. Heb je geen verse jalapeño peper gebruik dan rode peper of cayenne peper.