PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?

Gezonde aspergesaus

Gezonde aspergesaus

Sauzen voor asperges zijn vaak erg rijk door de grote hoeveelheid roomboter die erin zit. Hier een recept voor een lichter en gezonder alternatief. Gezonde aspergesaus!

Voor hoeveel personen?
4
Hoe lang ben je ermee bezig?
10 minuten
Wat heb je er voor nodig?
  • 75 ml droge witte wijn
  • 150 ml asperge kookvocht
  • 125 ml kippenbouillon
  • 25 gr geklaarde boter of gewone roomboter
  • 30 gr bloem
  • Citroensap
  • Nootmuskaat
  • Zout/peper
Gezonde aspergesaus
Asperges
Hoe ga je het doen?
  • ​Smelt de boter in de sauspan
  • Voeg de bloem erbij en bak op een laag even al roerend een minuutje mee
  • Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen
  • Voeg de helft van al het vocht toe en breng al roerend met een garde aan de kook
  • Zodra de saus begint te binden stop met de garde en roer verder met een houten lepel
  • Als de saus kookt voeg de rest van het vocht toe en breng al roerend met een houten lepel aan de kook
  • Laat de saus een paar minuten doorkoken zodat de alcohol van de wijn verdampt en de bloem gaar wordt
  • Maak op smaak met citroensap, vers geraspte nootmuskaat en zout/peper
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?