Gezonde aspergesaus
Sauzen voor asperges zijn vaak erg rijk door de grote hoeveelheid roomboter die erin zit. Hier een recept voor een lichter en gezonder alternatief. Gezonde aspergesaus!
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
10 minuten |
Hoe ga je het doen?
- Smelt de boter in de sauspan
- Voeg de bloem erbij en bak op een laag even al roerend een minuutje mee
- Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen
- Voeg de helft van al het vocht toe en breng al roerend met een garde aan de kook
- Zodra de saus begint te binden stop met de garde en roer verder met een houten lepel
- Als de saus kookt voeg de rest van het vocht toe en breng al roerend met een houten lepel aan de kook
- Laat de saus een paar minuten doorkoken zodat de alcohol van de wijn verdampt en de bloem gaar wordt
- Maak op smaak met citroensap, vers geraspte nootmuskaat en zout/peper