Ghee of geklaarde boter
Geklaarde boter of ghee is het gezondste vet om in te bakken. Geklaarde boter past uitstekend in een gezonde leefstijl.
Voor hoeveel personen? |
2 potjes (+/- 400ml) ghee |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
15 minuten |
Hoe ga je het doen?
De geklaarde boter is een aantal weken houdbaar in de koelkast
- Smelt de boter in een steelpan
- Verwarm de pan op het klein vuurtje 10 tot 15 minuten
- De boter zal nu af en toe borrelen en er zal witachtig schuim op de boter komen drijven
- Verwijder het witte schuim met een lepel zonder ook het vet te verwijderen
- Herhaal dit zolang er nog nieuw schuim bijkomt
- Als de bovenkant schoon is en de boter doorzichtig is geworden giet je het vet een bakje
- Er zal onder in de pan misschien nog een beetje witte vloeistof zitten
- Schenk dit niet mee en gooi dit weg
De geklaarde boter is een aantal weken houdbaar in de koelkast