PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?

Griekse tzatziki

Griekse tzatziki

Griekse tzatziki is een heerlijke begeleider van gegrilde vleesgerechten of bij een broodje shoarma. Dit is mijn versie van deze Griekse topper!

Voor hoeveel personen?
1 flinke bak vol
Hoe lang ben je ermee bezig?
5 minuten voorbereiden, 2 uur trekken, 5 minuten afmaken
Wat heb je er voor nodig?
  • ​2 komkommers
  • 500 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • Het sap van 1 citroen, de rasp van 1/5 citroenschil
  • 4 tenen knoflook
  • 1 theel zout
  • 1 eetl verse dille (of een theel gedroogde dille)
  • 15 blaadjes verse munt
  • Een flinke scheut goede olijfolie
  • Groene tabasco
  • Zout/peper
Griekse tzatziki
Griekse tzatziki
Hoe ga je het doen?
  • Rasp de komkommers op een grove rasp
  • Meng 1 theelepel zout en het citroensap door de geraspte komkommer
  • Zet de komkommer onder druk en laat 2 uur staan (ik leg bordje op de komkommer in een ronde schaal en zet daar een volle fles water op)
  • Laat de komkommer goed uitlekken in een vergiet
  • Voeg de yoghurt, fijn gesneden dille, fijn gesneden munt, een fijn gehakte knoflook en de citroenrasp toe aan de komkommer
  • Meng goed door elkaar en maak op smaak met een flinke scheut olijfolie, een klein scheutje tabasco en zout/peper

Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?