Griekse tzatziki
Griekse tzatziki is een heerlijke begeleider van gegrilde vleesgerechten of bij een broodje shoarma. Dit is mijn versie van deze Griekse topper!
Voor hoeveel personen? |
1 flinke bak vol |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
5 minuten voorbereiden, 2 uur trekken, 5 minuten afmaken |
Hoe ga je het doen?
- Rasp de komkommers op een grove rasp
- Meng 1 theelepel zout en het citroensap door de geraspte komkommer
- Zet de komkommer onder druk en laat 2 uur staan (ik leg bordje op de komkommer in een ronde schaal en zet daar een volle fles water op)
- Laat de komkommer goed uitlekken in een vergiet
- Voeg de yoghurt, fijn gesneden dille, fijn gesneden munt, een fijn gehakte knoflook en de citroenrasp toe aan de komkommer
- Meng goed door elkaar en maak op smaak met een flinke scheut olijfolie, een klein scheutje tabasco en zout/peper