PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?

Groentebouillon

Groentebouillon

Kant en klare groentebouillon blokjes zitten meestal vol met E-nummers. Met dit recept maak je E-nummer vrije groentebouillon voor jou gezonde leefstijl.

Voor hoeveel personen?
3 ltr
Hoe lang ben je ermee bezig?
1,5 uur
Wat heb je er voor nodig?
  • 1 grote ui
  • 1 grote prei
  • ½ bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • 1 bos bladselderij
  • ½ knolselderij
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 1 thee lepel foelie
  • ½ eetl gekneusde peperkorrels
  • De stelen van 1 bos peterselie
  • 5 takjes tijm
  • 2 takken rozemarijn
  • 3 ltr water
Groentebouillon
Groentebouillon

​Hoe ga je het doen?
  • Was de groente
  • Let er vooral bij de prei op dat er geen zand tussen zit
  • Snij de groente in kleine stukjes
  • Zet de groente samen met de kruiden op in een grote pan met water
  • Breng de bouillon aan de kook en zet het vuur meteen laag
  • De bouillon moet gaan trekken (tegen de kook aan) en niet koken
  • Als de bouillon blijft koken wordt deze blind (niet helder)
  • Laat de bouillon een uur trekken
  • Zeef de bouillon met een fijne zeef
  • Laat afkoelen en verdeel in handzame porties voor de vriezer 
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?