Groentepuree soep
Een makkelijk recept voor een heerlijke soep van alle restjes groente die nog in de koelkast hebt. Dit recept past perfect in een gezonde leefstijl.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
10 minuten voorbereiden, 1 uur koken, 5 minuten afmaken |
Wat heb je er voor nodig?
|
|
Hoe ga je het doen?
- Snipper de ui
- Snij de knoflook fijn (of gebruik een pers)
- Snij de rode peper in dunne plakjes. Ben je bang dat het te heet wordt verwijder dan eerst de zaadjes
- Snij de groente in grove stukken
- Bak de ui op laag vuur glazig en voeg op het laatste moment de knoflook toe en laat even mee bakken
- Voeg de groente, de tomaten passata, het water en de kruiden toe. Je kunt de kruiden met een klein touwtje opbinden zodat ze later makkelijk te verwijderen zijn
- Kook alles is een klein uurtje op een laag vuur gaar
- Verwijder de kruiden
- Pureer de soep met de staafmixer
- Maak op smaak met zout limoensap en de worcestershiresauce