Haring met bietjes en appel
Ik heb deze klassieker van gezonde haring en rode bietjes in een nieuw jasje gestoken. De vette haring past perfect in een gezonde leefstijl.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
10 minuten |
Hoe ga je het doen?
Op de foto heb ik kappertjes ingelegd in zout gebruikt, want de gewone kappertjes waren op. Ik denk dat het met gewone kappertjes net iets lekkerder is.
- Snij de haringen in de breedte in dunne reepjes van ongeveer 3 á 4 mm.
- Snij de biet in dunne plakjes van 1 à 2 mm.
- Snij de appel in dunne plakjes van 1 à 2 mm. Ik was de appel en snijd de appel van buiten naar het klokhuis toe. Kom je bij het klokhuis draai de appel om en begin van de andere kant. Alles wat erover is eet je op
- Vul een steker van 8 cm met een aantal plakjes biet. Als je geen steker hebt maak je een rondje van alufolie om een wijnfles heen dan heb je ongeveer dezelfde maat
- Leg een laagje haring reepjes op de biet
- Leg een paar plakjes appel op de haring
- Dan weer een laagje haring en dan een laatste laagje biet
- Leg op het midden van het torentje een lepel crème fraîche
- Garneer met grof gesneden kappertjes
Op de foto heb ik kappertjes ingelegd in zout gebruikt, want de gewone kappertjes waren op. Ik denk dat het met gewone kappertjes net iets lekkerder is.