Hazelnoten ijs
Dit recept voor hazelnoten ijs bevat extra veel hazelnoten waardoor het een intense smaak krijgt.
Voor hoeveel personen? |
bijna 3/4 ltr |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
10 min voorbereiden, +/- 30 min draaien |
Hoe ga je het doen?
Ik koop kant en klare hazelnoten puree zonder zout of andere toevoegingen op de markt bij de notenkraam ( https://peanutpower.nl). Het staat (nog) niet op de website maar hij kan het wel leveren.
Zelf maken kan ook. Rooster hiervoor de noten eerst goudbruin in een oven op 180 graden. Laat de noten afkoelen en maal ze fijn met 40 gr van de suiker in het recept in een goede blender toe een puree. Dit duurt erg lang ( +/- 10 minuten)en vraagt veel van je blender. Als de olie vrijkomt en het een smeuïge puree is geworden dan is hij klaar.
- Klop de helft van de suiker en de fructose op met 2 eidooiers. Het hoeft niet luchtig te worden maar wel goed gemengd
- Zet de melk en de room op met de andere helft van de suiker en de fructose
- Breng dit langzaam aan de kook
- Voeg al roerend de helft van de melk toe aan de eidooiers
- Voeg de eidooiers weer toe aan de melk en verwarm dit al roerend langzaam totdat de eidooiers gaan binden (+/- 70 graden)
- Haal direct van het vuur en laat de pan al roerend even afkoelen
- Voeg de hazelnoten puree toe en roer goed door elkaar
- Draai de massa in de ijsmachine in ongeveer 30 minuten tot een mooi ijs
Ik koop kant en klare hazelnoten puree zonder zout of andere toevoegingen op de markt bij de notenkraam ( https://peanutpower.nl). Het staat (nog) niet op de website maar hij kan het wel leveren.
Zelf maken kan ook. Rooster hiervoor de noten eerst goudbruin in een oven op 180 graden. Laat de noten afkoelen en maal ze fijn met 40 gr van de suiker in het recept in een goede blender toe een puree. Dit duurt erg lang ( +/- 10 minuten)en vraagt veel van je blender. Als de olie vrijkomt en het een smeuïge puree is geworden dan is hij klaar.