PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Hollandaisesaus

Hollandaisesaus

Een echte klassieker: Hollandaisesaus. Een veelzijdige alleskunner voor vis, vlees en groente.

Voor hoeveel personen?
4
Hoe lang ben je ermee bezig?
10 minuten voorbereiden, 10 minuten kloppen
Wat heb je er voor nodig?
  • 50 ml witte wijn
  • 50 ml witte wijn azijn
  • 50 ml water
  • 1 sjalot
  • 1 laurierblad
  • 1 kruidnagel
  • 20 gekneusde peperkorrels
  • 2 eetl citroensap
  • 3 eidooiers
  • 150 gr gesmolten geklaarde boter
  • Zout

Picture

​Hoe ga je het doen?
  • Snij de sjalot fijn
  • Doe alle ingrediënten behalve de boter en de eidooiers in een steelpan
  • Langzaam inkoken tot 40 ml (4 eetl)
  • Zeef het vocht en laat afkoelen
  • Klop de eidooiers met de ingekookte vocht au bain-marie in een metalen schaal met ronde bodem langzaam gaar
  • Gebruik hiervoor een garde
  • Dit duurt ongeveer 8 minuten
  • Hou de bain-marie tegen de kook aan. De saus mag niet heter worden dan 65 graden
  • Heb je een goede steelpan dan kan je de saus ook direct op het vuur maken
  • Het is belangrijk dat de pan een dikke bodem heeft met een zeer goede warmte geleiding
  • Bijvoorbeeld een conische sauspan van Demeyere is hiervoor zeer geschikt
  • Klop de gesmolten boter (niet warmer dan 50 graden) druppelsgewijs door de saus
  • Maak de saus op smaak met zout en serveer direct

Hollandaisesaus is lekker bij asperges of gebakken of gepocheerde vis. Roer er een beetje verse dragon door en de saus past geweldig bij een entrecote.
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact