PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Hongaarse paprikasoep

Hongaarse paprikasoep

Heerlijke typisch Hongaarse paprikasoep.  De zoete smaak van de paprika's versterkt door karwij en de gerookte smaak van spek en paprikapoeder.

Voor hoeveel personen?
1
Hoe lang ben je ermee bezig?
1 uur
Wat heb je er voor nodig?
  • 4 rode paprika’s
  • 200 gr spekblokjes
  • 1 grote ui
  • 1 eetl karwijzaad
  • ½ eetl komijnzaad
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 vastkokende aardappelen (je kan ook zoete aardappel gebruiken)
  • 1 eetl scherp paprika poeder
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 2 ltr water
  • Zout
Hongaarse paprikasoep
Hongaarse paprikasoep

Hoe ga je het doen?
  • Bak de spekblokjes in een de soeppan zonder olie
  • Snij de ui en paprika fijn in blokjes van 5 bij 5 mm (ongeveer)
  • Voeg als de spekblokjes beginnen te kleuren de gesnipperde ui  en de gesneden paprika’s toe en bak op een laag vuur
  • Bak in een koekenpan (zonder olie) de karwij en komijn totdat deze een klein beetje beginnen te kleuren en maal fijn in een vijzel. (heb je geen vijzel of geen zin gebruik dan poeder)
  • Voeg de paprikapoeder en de gemalen kruiden toe en bak even mee
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee
  • Voeg het water toe en breng aan de kook
  • Snij de aardappel in blokjes 5 bij 5 mm en laat 15 minuten zachtjes mee koken
  • Schep het vet dat op de soep drijft met een lepel van de soep en gooi weg
  • Maak de soep op smaak met zout

De soep is vrij pittig. Als je hier niet zo van houdt doe vervang de helft van de scherpe paprikapoeder door milde paprikapoeder.

Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact