Hongaarse paprikasoep
Heerlijke typisch Hongaarse paprikasoep. De zoete smaak van de paprika's versterkt door karwij en de gerookte smaak van spek en paprikapoeder.
Voor hoeveel personen? |
1 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
1 uur |
Hoe ga je het doen?
- Bak de spekblokjes in een de soeppan zonder olie
- Snij de ui en paprika fijn in blokjes van 5 bij 5 mm (ongeveer)
- Voeg als de spekblokjes beginnen te kleuren de gesnipperde ui en de gesneden paprika’s toe en bak op een laag vuur
- Bak in een koekenpan (zonder olie) de karwij en komijn totdat deze een klein beetje beginnen te kleuren en maal fijn in een vijzel. (heb je geen vijzel of geen zin gebruik dan poeder)
- Voeg de paprikapoeder en de gemalen kruiden toe en bak even mee
- Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee
- Voeg het water toe en breng aan de kook
- Snij de aardappel in blokjes 5 bij 5 mm en laat 15 minuten zachtjes mee koken
- Schep het vet dat op de soep drijft met een lepel van de soep en gooi weg
- Maak de soep op smaak met zout
De soep is vrij pittig. Als je hier niet zo van houdt doe vervang de helft van de scherpe paprikapoeder door milde paprikapoeder.