Hummus
Hummus is een heerlijk bijgerecht van kikkererwten uit de oosterse keuken dat ik vooral in de zomer regelmatig op tafel zet. Dit recept van hummus is makkelijk te maken, snel klaar en past perfect in een gezonde leefstijl.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
10 minuten |
Hoe ga je het doen?
Er zijn allerlei variaties mogelijk. Denk eens aan een pittige hummus met chiliflakes of een hummus met zongedroogde tomaten.
Het is natuurlijk lekkerder om de hummus van gedroogde kikkererwten te maken maar dat kost wel wat extra tijd en moeite.
- Was de kikkererwten onder de kraan
- Voeg alle ingrediënten bij elkaar en pureer in een keukenmachine of met de staafmixer
- Is de hummus wat aan de droge kant en laat die zich lastig pureren voeg dan wat extra water toe
- Maak op smaak met zout/peper en citroen sap
- Verdeel de hummus op een bord of ondiepe schaal en garneer met paprikapoeder en wat olijfolie
Er zijn allerlei variaties mogelijk. Denk eens aan een pittige hummus met chiliflakes of een hummus met zongedroogde tomaten.
Het is natuurlijk lekkerder om de hummus van gedroogde kikkererwten te maken maar dat kost wel wat extra tijd en moeite.
- Laat 125 gram gedroogde kikkererwten 24 uur weken in ruim water met 1/2 eetl bakpoeder (zuiveringszout of E500)
- Kook de kikkererwten in ruim water met ¼ eetl bakpoeder in 2 tot 3 uur helemaal gaar zodat ze makkelijk fijn te malen zijn
- Gebruik in het hummusrecept kookvocht het van de kikkererwten in plaats van water
- 125 gram gedroogde kikkererwten levert ongeveer 250 gram gekookte kikkererwten op.