PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Hummus

Hummus

Hummus is een heerlijk bijgerecht van kikkererwten uit de oosterse keuken dat ik vooral in de zomer regelmatig op tafel zet. Dit recept van hummus is makkelijk te maken, snel klaar en past perfect in een gezonde leefstijl.

Voor hoeveel personen?
4
Hoe lang ben je ermee bezig?
10 minuten
Wat heb je er voor nodig?
  • 250 gr uitgelekte kikkererwten uit een blik of pot
  • 1 teen geperste knoflook
  • 60 gram tahin (sesampasta)
  • 30 ml olijfolie van zeer goede kwaliteit
  • ½ theel gemalen komijn
  • 50 ml water
  • Citroensap naar smaak
  • Zout/peper
  • Paprikapoeder en wat olijfolie voor de garnering.
Hummus
Hummus
Hoe ga je het doen?
  • Was de kikkererwten onder de kraan
  • Voeg alle ingrediënten bij elkaar en pureer in een keukenmachine of met de staafmixer
  • Is de hummus wat aan de droge kant en laat die zich lastig pureren voeg dan wat extra water toe
  • Maak op smaak met zout/peper en citroen sap
  • Verdeel de hummus op een bord of ondiepe schaal en garneer met paprikapoeder en wat olijfolie
 
Er zijn allerlei variaties mogelijk. Denk eens aan een pittige hummus met chiliflakes of een hummus met zongedroogde tomaten.
 
Het is natuurlijk lekkerder om de hummus van gedroogde kikkererwten te maken maar dat kost wel wat extra tijd en moeite.
  • Laat 125 gram gedroogde kikkererwten 24 uur weken in ruim water met  1/2 eetl bakpoeder (zuiveringszout of E500)
  • Kook de kikkererwten in ruim water met ¼ eetl bakpoeder in 2 tot 3 uur helemaal gaar zodat ze makkelijk fijn te malen zijn
  • Gebruik in het hummusrecept kookvocht het van de kikkererwten in plaats van water
  • 125 gram gedroogde kikkererwten levert ongeveer 250 gram gekookte kikkererwten op.
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact