Italiaanse zomerschotel
Dit lekkere recept doet mij altijd aan het gezonde en smaakvolle eten in het zonnige Italië denken.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
20 minuten voorbereiden, 10 minuten in de oven |
Hoe ga je het doen?
Ik serveer er meestal rijst bij. Je kunt de mozzarella ook weglaten. Hierdoor wordt het gerecht iets gezonder en wat lichter te verteren en blijft erg lekker. Mijn kinderen vinden de mozzarella altijd erg lekker. Op de foto staat het gerecht met nog wat sherry tomaatjes die ik overhad.
- Snij de courgette in gelijkmatige plakjes van ongeveer 5 mm en bestrooi met zout
- Verwarm een grillpan (als je geen grillpan hebt bak in een gewone koekenpan met weinig olijfolie)
- Zet een pan met water op om de tomaten in te ontvellen
- Gril de courgette gaar
- Snij de kip in dunne plakjes en gril gaar
- Ontvel de tomaten
- Snij de tomaten in plakjes
- Meng de pesto met een gelijke hoeveelheid olijfolie
- Leg in een ovenschaal dakpansgewijs, eerst een laagje courgette dan een laagje tomaat en daarna een laagje kip
- Besprenkel royaal met het pesto mengsel
- Herhaal dit totdat alles op is
- Leg er plakjes mozzarella op
- Draai er wat zwarte peper overheen
- Zet 10 minuten in de oven op 180 graden
Ik serveer er meestal rijst bij. Je kunt de mozzarella ook weglaten. Hierdoor wordt het gerecht iets gezonder en wat lichter te verteren en blijft erg lekker. Mijn kinderen vinden de mozzarella altijd erg lekker. Op de foto staat het gerecht met nog wat sherry tomaatjes die ik overhad.