PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?

Italiaanse zomerschotel

Italiaanse zomerschotel

Dit lekkere recept doet mij altijd aan het gezonde en smaakvolle eten in het zonnige Italië denken.

Voor hoeveel personen?
4
Hoe lang ben je ermee bezig?
20 minuten voorbereiden, 10 minuten in de oven
Wat heb je er voor nodig?
  • 500 gr lekkere tomaten
  • 4 ons biologische kippendij filet
  • 1 courgette
  • 2 eetl  pesto
  • Olijfolie
  • 2 bolletjes mozzarella
  • Zout en peper​
Italiaanse zomerschotel
Italiaanse zomerschotel
Hoe ga je het doen?
  • ​Snij de courgette in gelijkmatige plakjes van ongeveer 5 mm en bestrooi met zout
  • Verwarm een grillpan (als je geen grillpan hebt bak in een gewone koekenpan met weinig olijfolie)
  • Zet een pan met water op om de tomaten in te ontvellen
  • Gril de courgette gaar
  • Snij de kip in dunne plakjes en gril gaar
  • Ontvel de tomaten 
  • Snij de tomaten in plakjes
  • Meng de pesto met een gelijke hoeveelheid olijfolie
  • Leg in een ovenschaal dakpansgewijs, eerst een laagje courgette dan een laagje tomaat en daarna een laagje kip
  • Besprenkel royaal met het pesto mengsel
  • Herhaal dit totdat alles op is
  • Leg er plakjes mozzarella op
  • Draai er wat zwarte peper overheen
  • Zet 10 minuten in de oven op 180 graden

Ik serveer er meestal rijst bij. Je kunt de mozzarella ook weglaten. Hierdoor wordt het gerecht iets gezonder en wat lichter te verteren en blijft erg lekker. Mijn kinderen vinden de mozzarella altijd erg lekker. Op de foto staat het gerecht met nog wat sherry tomaatjes die ik overhad.
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?