Het is erg handig om altijd wat kippenbouillon in de vriezer op voorraad te hebben. Goed als basis voor soepen en sauzen of gewoon zo met wat verse tuinkruiden.
Voor hoeveel personen? |
2,5 ltr bouillon |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
20 minuten voorbereiden, 8 uur trekken en 20 minuten afmaken |
Hoe ga je het doen?
- Snij de halve kip in tweeën
- Snij de winterwortel, de uien de prei en de knolselderij in grove stukken
- Doe alle ingrediënten in een grote soeppan en breng deze aan de kook
- Hou de bouillon tegen de kook aan maar laat hem niet doorkoken
- Verwijder met een grote lepel regelmatig het schuim en vet dat op de bouillon drijft
- Laat de bouillon 8 uur trekken
- Zeef de bouillon en passeer eventueel door een doek
- Maak de bouillon op smaak met zout
Deze kippenbouillon kan je als basis gebruiken voor allerlei soepen en sauzen. Ik vries hem meestal in zodat ik altijd kippenbouillon op voorraad heb. Ik vries de bouillon zonder zout in. De kip heeft geen smaak meer maar onze hond vind hem wel erg lekker!