PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Klassieke Hollandse hachee

Klassieke Hollandse hachee

In deze klassieke stoofschotel spelen de uien de hoofdrol. De heerlijke zoete smaak van de langzaam gebakken uien maakt dit gerecht uniek: Klassieke Hollandse hachee

Voor hoeveel personen?
10
Hoe lang ben je ermee bezig?
35 minuten voorbereiden, 3 uur stoven, 15 minuten afmaken
Wat heb je er voor nodig?
  • 1 kg uien
  • 150 gr boter
  • 100 gr bloem
  • 1 kg doorregen runderlappen
  • 1 potje ah runderfond
  • 1 ltr water
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 5 kruidnagels
  • 6 laurierblaadjes
  • zout/peper
Klassieke Hollandse hachee
Klassieke Hollandse hachee

Hoe ga je het doen?
  • Snij de uien in grove stukken (2 bij 2 cm)
  • Bak de uien in de boter op laag vuur
  • Roer de uien zeer regelmatig en bak ze in 20 minuten bruin op een laag vuur
  • Hier wordt de smaak van de hachee gemaakt dus heb geduld
  • Snij het vlees in dobbelsteentjes
  • Roer de bloem door de uien en bak deze nog even mee
  • Voeg 1 ltr koud water, de azijn en het potje runderfond toe
  • Breng alles al roerend aan de kook en voeg het vlees toe
  • Voeg de kruidnagels en de laurier toe (ik koop lege theezakjes hiervoor, dan kan je ze makkelijk weer verwijderen)
  • Doe de hachee in een ovenschaal leg er los een stukje aluminiumfolie op
  • Zet de ovenschaal in een oven op 140 graden
  • Stoof de hachee gaar in ongeveer 3 uur
  • Als het vlees gaar is zeef je het vlees en de uien uit de saus en verwijder de laurier en de kruidnagel
  • Zet de saus in een brede pan op het vuur en kook de saus in tot de helft
  • Voeg het vlees en de uien toe aan de saus
  • Maak op smaak met zout en peper
  • Soms wordt er in recepten nog wat ketjap of bruine suiker toegevoegd. Ik vind dat niet nodig. Als de uien mooi gebakken zijn zit daar voldoende smaak aan.
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact