Klassieke Hollandse hachee
In deze klassieke stoofschotel spelen de uien de hoofdrol. De heerlijke zoete smaak van de langzaam gebakken uien maakt dit gerecht uniek: Klassieke Hollandse hachee
Voor hoeveel personen? |
10 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
35 minuten voorbereiden, 3 uur stoven, 15 minuten afmaken |
Hoe ga je het doen?
- Snij de uien in grove stukken (2 bij 2 cm)
- Bak de uien in de boter op laag vuur
- Roer de uien zeer regelmatig en bak ze in 20 minuten bruin op een laag vuur
- Hier wordt de smaak van de hachee gemaakt dus heb geduld
- Snij het vlees in dobbelsteentjes
- Roer de bloem door de uien en bak deze nog even mee
- Voeg 1 ltr koud water, de azijn en het potje runderfond toe
- Breng alles al roerend aan de kook en voeg het vlees toe
- Voeg de kruidnagels en de laurier toe (ik koop lege theezakjes hiervoor, dan kan je ze makkelijk weer verwijderen)
- Doe de hachee in een ovenschaal leg er los een stukje aluminiumfolie op
- Zet de ovenschaal in een oven op 140 graden
- Stoof de hachee gaar in ongeveer 3 uur
- Als het vlees gaar is zeef je het vlees en de uien uit de saus en verwijder de laurier en de kruidnagel
- Zet de saus in een brede pan op het vuur en kook de saus in tot de helft
- Voeg het vlees en de uien toe aan de saus
- Maak op smaak met zout en peper
- Soms wordt er in recepten nog wat ketjap of bruine suiker toegevoegd. Ik vind dat niet nodig. Als de uien mooi gebakken zijn zit daar voldoende smaak aan.