Knoflooksaus
Zelf knoflooksaus maken is een erg makkelijk en zo gebeurt. Het nadeel is dat je nu nooit meer knoflooksaus uit een potje wilt.
Voor hoeveel personen? |
een flinke bak |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
5 minuten |
Hoe ga je het doen?
- Meng de mayonaise en kwark in een bak. Ik gebruik nooit halvanaise of slasaus maar altijd echte 100% mayo. Vaak maak ik de mayonaise even snel maar ik heb ook altijd een pot op voorraad
- Snij de groene kruiden fijn en voeg toe aan de saus. Gebruik het liefst verse kruiden of kruiden uit de vriezer maar gedroogd kan natuurlijk ook
- Snij de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers en voeg toe
- Voeg de overige ingrediënten toe en maak op smaak met zout en peper
Soms voeg ik ook nog andere kruiden toe afhankelijk van mijn bui en waarbij de saus gegeten wordt. Probeer er maar eens een paar dille toppen door de doen, een paar blaadjes munt of dragon.
Ik gebruik magere kwark die vrij dik is. Hierdoor blijft de saus ook lekker dik. Door relatief veel kwark te gebruiken krijg je een lichte knoflooksaus die makkelijker te verteren is ook na excessief gebruik. Voor mensen die lactose intolerant zijn kunnen lactose vrije kwark of yoghurt gebruiken.