PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact

Langzaam gegaarde schouderkarbonade

Langzaam gegaarde schouderkarbonade

Een heerlijk recept voor langzaam gegaarde schouderkarbonade. De oosterse rub geeft heeft een verrassende smaak. Slow cooking op zijn best.

Voor hoeveel personen?
4
Hoe lang ben je ermee bezig?
15 minuten voorbereiden, 1,5 uur in de oven
Wat heb je er voor nodig?
Wat heb je er voor nodig:
  • 4 biologische schouderkarbonades
Rub:
  • ½ theel korianderzaad
  • 1 theel komijnzaad
  • ¼ theel cayennepeper
  • Klein teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 theel paprikapoeder zoet
  • ¼ theel kaneel
  • Zout/peper
Langzaam gegaarde schouderkarbonade
Langzaam gegaarde schouderkarbonade

Hoe ga je het doen?
  • Maak eerst de rub.
  • Bak het korianderzaad en komijnzaad 2 minuten in een koekenpan zonder boter op half hoog vuur
  • Doe het zaad in een vijzel en maal fijn
  • Schil de gember
  • Verwijder de schil van de knoflook
  • Snij de gember en de knoflook fijn met een mes
  • Doe alle ingrediënten van de rub in de vijzel en maal zo fijn mogelijk. Je houdt nu een soort stevige pasta over
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Ik gebruik de conventionele ovenstand in plaats van de hete lucht stand. Hierdoor blijft het vlees iets sappiger
  • Wrijf de rub over het vlees. Dit duurt even want de rub is vrij dik
  • Leg het vlees op een ovenrooster en zet het in de oven. Zet een ovenplaat onder het rooster om het vet op te vangen
  • Breng de temperatuur meteen terug naar 110 graden
  • Slow cook voor 1,5 uur

Ik heb er ovengroente bij gegeten van aardpeer, winterwortel en zoete aardappel met 2 heerlijke dipjes. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat deze dipjes gebaseerd zijn op het koken van Yotam Ottolenghi iemand waar ik de laatste jaren veel inspiratie bij op doe. Deze twee dipjes doen het heel goed samen bij de schouderkarbonade en de ovengroente.
Dipje 1
Wat heb je er voor nodig?
  • 150 gr crème fraiche
  • 3 cm gember
  • 3 cm mierikswortel
  • ½ rode peper
  • 2 eetl citroen sap
  • Een beetje raps van de citroenschil
  • Zout en peper
Hoe ga je het doen?
  • Schil de gember en de mierikswortel en rasp deze fijn
  • Snij de rode peper in kleine ringetjes
  • Roer de alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper
Dipje 2
Wat heb je er voor nodig?
  • 50 gram verse koriander
  • 1 teen knoflook
  • Een flinke scheut mooie olijfolie
  • Zout en peper
Hoe ga je het doen?
  • Schil de knoflook en snij fijn met een mes
  • Snij de koriander fijn met een mes
  • Pureer de koriander en de knoflook samen met de olie in een vijzel of met een staafmixer
  • Maak op smaak met zout en peper
  • Heb je geen verse mierikswortel gebruik dan een beetje extra verse gember
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?
    • Samenwerken, samen koken >
      • Links
      • Gastblog >
        • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
        • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Contact