Langzaam gegaarde schouderkarbonade
Een heerlijk recept voor langzaam gegaarde schouderkarbonade. De oosterse rub geeft heeft een verrassende smaak. Slow cooking op zijn best.
Voor hoeveel personen? |
4 |
Hoe lang ben je ermee bezig? |
15 minuten voorbereiden, 1,5 uur in de oven |
Wat heb je er voor nodig? Wat heb je er voor nodig:
|
|
Hoe ga je het doen?
- Maak eerst de rub.
- Bak het korianderzaad en komijnzaad 2 minuten in een koekenpan zonder boter op half hoog vuur
- Doe het zaad in een vijzel en maal fijn
- Schil de gember
- Verwijder de schil van de knoflook
- Snij de gember en de knoflook fijn met een mes
- Doe alle ingrediënten van de rub in de vijzel en maal zo fijn mogelijk. Je houdt nu een soort stevige pasta over
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Ik gebruik de conventionele ovenstand in plaats van de hete lucht stand. Hierdoor blijft het vlees iets sappiger
- Wrijf de rub over het vlees. Dit duurt even want de rub is vrij dik
- Leg het vlees op een ovenrooster en zet het in de oven. Zet een ovenplaat onder het rooster om het vet op te vangen
- Breng de temperatuur meteen terug naar 110 graden
- Slow cook voor 1,5 uur
Ik heb er ovengroente bij gegeten van aardpeer, winterwortel en zoete aardappel met 2 heerlijke dipjes. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat deze dipjes gebaseerd zijn op het koken van Yotam Ottolenghi iemand waar ik de laatste jaren veel inspiratie bij op doe. Deze twee dipjes doen het heel goed samen bij de schouderkarbonade en de ovengroente.
Dipje 1 Wat heb je er voor nodig?
|
Dipje 2 Wat heb je er voor nodig?
|