PASSIE VOOR GEZOND ETEN, LEVEN EN WERKEN
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?

Luxe rode kool met rode wijn en appel

Luxe rode kool met rode wijn en appel

​Dit luxe recept maakt rode kool tot de ideale begeleider van rood vlees en wild.

Voor hoeveel personen?
8
Hoe lang ben je ermee bezig?
15 minuten voorbereiden, 2 uur koken
Wat heb je er voor nodig?
  • 1 rode kool
  • 75 ml balsamicoazijn
  • 250 ml rode port
  • 500 ml rode wijn
  • 4 appels elstar of goudrenet
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 steranijs
  • 3 kruidnagels
  • 1 theel vanille extract (of een zakje vanille suiker)
  • 10 jeneverbessen licht gekneusd
  • 1 kaneelstokje
  • Een beetje suiker
  • Zout/peper
Luxe rode kool met rode wijn en appel
Luxe rode kool met rode wijn en appel

Hoe ga je het doen?
  • ​Snij de kool in vieren
  • Verwijder het hart van de kool
  • Snij de kool in dunne reepjes
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in stukjes
  • Kook de kool samen met de andere ingrediënten (behalve de suiker/zout/peper) zachtjes gaar in een pan met een deksel
  • Kook de kool 2 uur langzaam gaar
  • Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht bij de kook zit
  • De kool mag niet droog komen te staan dus voeg wat water toe als dit nodig is
  • Als er na 2 uur koken nog veel vocht bij de kool zit laat dit dan bijna helemaal verdampen door het vuur hoger te draaien en de deksel van de pan te halen
  • Maak de kool op smaak met zout/peper en eventueel een beetje suiker
  • Verwijder de kruiden
 
Tip: Er zijn lege theezakjes te koop die je zelf kan vullen. Ik gebruik ze bijvoorbeeld om de kruiden in te doen voor dit soort gerechten zodat je ze makkelijk na het koken kunt verwijderen.
 
Deze luxe rode kool is vooral erg lekker bij roodvlees of een mooi stuk wild.
Picture
Picture
Rob Coert ​
INTEGRAAL LEEFSTIJL- EN VITALITEITSCOACH
M 06 40 979 103
​info@passievoorgezondleven.nl

Bilthoven
Passie voor gezond leven
Wat is leefstijlcoaching?
Wie ben ik?
Informatie en contact
Gezonde voeding
Op zoek naar een recept?
Er berust geen copyright op de inhoud van deze site. Delen graag met bronvermelding.
  • Home
  • Gezond leven
    • Gezond leven
    • CooL
    • Wie ben ik?
    • Informatie en contact
    • Informatie over gezonde voeding >
      • Waarom diabeten beter suiker dan brood kunnen eten
      • Wat is gezonde voeding?
      • Is suiker giftig?
      • Is aspartaam gevaarlijk?
      • Is E 621 gevaarlijk?
    • Gezond werken
  • Gezonde recepten
  • Samenwerken, samen koken
    • Links
    • Gastblog >
      • Buikvet verbranden met koolhydraatarme snacks
      • Afvallen en overgang: 5 tips voor sneller gewichtsverlies
      • Zo kan gezonde voeding ontstekingen remmen bij artrose
      • Afvallen in de sportschool
    • Contact
  • Gezond eten
    • Kooktips voor een gezonde leefstijl >
      • Alles over aardappelpuree
      • De 3 grootste fabels in de keuken
      • Mijn diepvriesla
      • Mijn drankkast
      • Mijn keukenkastje
      • De geheimen van een goede stoofschotel
      • Gamba's
      • Knoflook
      • Zijn asperges gezond?